http://www.agrotikabook.gr/garden-therapy-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1
Garden Therapy: Φυτεύουμε κρεμμύδια
Σάβ, 2013-10-12 15:45
Το κρεμμύδι πέρα από τη νοστιμιά που προσδίδει στα φαγητά, έχει σπουδαία διατροφική αξία για τον οργανισμό. Επιστημονικές μελέτες καταδεικνύουν ότι η κατανάλωσή του ωφελεί την υγεία ποικιλοτρόπως. Είναι πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες και έχει αντικαρκινικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι φυσικός ρυθμιστής του σακχάρου, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, κάλλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χρώμιο και φυλλικό οξύ. Μειώνει τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση, είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες και συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Η καλλιέργεια του κρεμμυδιού είναι εύκολη, κι αν δεν υπάρχει χώρος στον κήπο, μπορεί να γίνει σε γλάστρα ή ζαρντινιέρα. Φυτεύοντας ξερό κρεμμύδι (5 ξερά κρεμμύδια αρκούν για έναν οικιακό λαχανόκηπο) , θα βλαστήσει και όταν το άνθος ξεραθεί, συλλέγεται ο σπόρος. Ο σπόρος αυτός αν φυτευτεί δίνει το κοκκάρι (μικροί βολβοί κρεμμυδιού). Φυτεύοντας το κοκκάρι Οκτώβρη με Νοέμβρη, την άνοιξη θα πάρουμε κρεμμυδάκι χλωρό, ενώ αν φυτευτεί τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο θα πάρουμε ξερό κρεμμύδι τον Αύγουστο. Ενδεικτικά 1 κιλό κοκκάρι δίνει 30-40 κιλά κρεμμύδια. Για αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες δες το video.
diytv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου