Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μους πραλίνας με μπανάνα

  1. Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.

    Μους πραλίνας με μπανάνα

    • 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Πραλίνα (170γρ.)
    • 20γρ. μαλακό βούτυρο
    • 200ml κρέμα γάλακτος
    Φωτογραφία: ► Μους πραλίνας με μπανάνα

• 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Πραλίνα (170γρ.)
• 20γρ. μαλακό βούτυρο
• 200ml κρέμα γάλακτος
• 4 μπανάνες
• 1κ.σ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
• 1 με 2 πουράκια
• 8 κομματάκια κουβερτούρα NESTLE DESSERT (40γρ.)

Κόψτε την Πραλίνα σε κομματάκια και λιώστε την μαζί με το βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό στα 500W (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά). 

Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αφήστε να κρυώσει για 2-3 λεπτά.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με μίξερ. Καθώς χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μετά από 3 λεπτά αρχίστε να προσθέτετε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα (συνολικά περίπου 6 λεπτά). 

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 

Κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες και περάστε τις από το τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ροδίσουν. 

Σε μικρά ποτηράκια ή μπολάκια τοποθετήστε πρώτα τις μπανάνες και γαρνίρετε με τη μους πραλίνας. Τοποθετήστε τα για 1 ώρα στο ψυγείο.

Θρυμματίστε τα πουράκια και γαρνίρετε μαζί με ψιλοκομμένα κομματάκια κουβερτούρας για να προσθέσετε τραγανότητα στο γλυκό σας.

Η Συμβουλή του Σεφ: Μπορείτε να λιώσετε την κουβερτούρα, να προσθέσετε τρίμμα από τα πουράκια και να τοποθετήσετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόψτε το στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια και γαρνίρετε το κάθε μπολάκι.

Πηγή: glikessintages.gr• 4 μπανάνες
    • 1κ.σ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
    • 1 με 2 πουράκια
    • 8 κομματάκια κουβερτούρα NESTLE DESSERT (40γρ.)

    Κόψτε την Πραλίνα σε κομματάκια και λιώστε την μαζί με το βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό στα 500W (ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά).

    Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αφήστε να κρυώσει για 2-3 λεπτά.

    Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με μίξερ. Καθώς χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μετά από 3 λεπτά αρχίστε να προσθέτετε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα (συνολικά περίπου 6 λεπτά).

    Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    Κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες και περάστε τις από το τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ροδίσουν.

    Σε μικρά ποτηράκια ή μπολάκια τοποθετήστε πρώτα τις μπανάνες και γαρνίρετε με τη μους πραλίνας. Τοποθετήστε τα για 1 ώρα στο ψυγείο.

    Θρυμματίστε τα πουράκια και γαρνίρετε μαζί με ψιλοκομμένα κομματάκια κουβερτούρας για να προσθέσετε τραγανότητα στο γλυκό σας.

    Η Συμβουλή του Σεφ: Μπορείτε να λιώσετε την κουβερτούρα, να προσθέσετε τρίμμα από τα πουράκια και να τοποθετήσετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόψτε το στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια και γαρνίρετε το κάθε μπολάκι.

    Πηγή: glikessintages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις