Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Το cranberry σου κάνει μόνο καλό...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.

► Το cranberry σου κάνει μόνο καλό...

Εχθρός των βακτηρίων
Θα έχεις ακούσει ότι τo cranberry προλαμβάνει τις ουρολοιμώξεις, και είναι αλήθεια. Οι μικροσκοπικοί κόκκινοι καρποί που ανακάλυψαν οι Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής γύρω στα 1500 εμποδίζουν με φυσικό τρόπο την προσκόλληση των βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης και σε προστατεύουν από τις λοιμώξεις και τις φλεγμονές (κυστίτιδες). Ακόμα, περιορίζουν τη δράση του ελικοβακτήριου του πυλωρού, που ευθύνεται για το στομαχικό έλκος, και καταπολεμούν τη βακτηριδιακή πλάκα των δοντιών.

Κατά των ελευθέρων ριζών
Τα αυθεντικά cranberries παρέχουν άφθονη βιταμίνη C και αποτελούν, αποδεδειγμένα πλέον, πιο πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών (πολυφαινόλες και τανίνες) από πολλά φρούτα και λαχανικά τα οποία φημίζονται για την αντιοξειδωτική τους δράση. Επιπλέον, περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά (όπως το κηκιδικό οξύ) που καθυστερούν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων, αποτελώντας έτσι πολύτιμο σύμμαχο κατά του καρκίνου του μαστού. Για να μην πούμε πόσο καλό κάνουν όλα αυτά τα αντιοξειδωτικά στο δέρμα.

Σύμμαχος της καρδιάς
Μεταξύ άλλων, τo cranberry μειώνει την «κακή» χοληστερόλη (LDL) και δρα ως φυσικό αντιπηκτικό, φροντίζοντας έτσι για την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Θωρακίσου με cranberry
Αυτήν την εποχή που οι ιώσεις έχουν την τιμητική τους, τόνωσε το ανοσοποιητικό σου και πες «αντίο» στις λοιμώξεις με δύο ποτήρια 250 ml φυσικό χυμό cranberry της Ocean Spray την ημέρα, φτωχό σε θερμίδες, αλλά πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. «Εξουδετέρωσε» τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που παράγονται στο σώμα σου με μια χούφτα αυθεντικά αποξηραμένα cranberry της Ocean Spray, σκέτα ως σνακ ή μαζί με το γιαούρτι και τα δημητριακά σου. Τέλος, καταπολέμησε τη δυσκοιλιότητα προσθέτοντας τις σάλτσες από αυθεντικό cranberry της Ocean Spray σε σάντουιτς και ψητά.

Πηγή: shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις