Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ζύμη για λαζάνια με αυγά

 
Ελληνική Κουζίνα, Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Οδηγίες για σίγουρη επιτυχία από το Νο 1 περιοδικό μαγειρικής I COOK GREEK. ΣΥΝΤΑΓΕΣ sintages online, Ελληνικές Συνταγές, συμβουλές μαγειρικής, greek recipes, syntages
icookgreek.com|Από Klio Kabouri

Ζύμη για λαζάνια με αυγά
5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • Υλικά για μισό κιλό ζυμαρικά
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 αυγά
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το αλεύρι μέσα σε μπολ, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και βάζετε εκεί τα αυγά, το αλάτι και το λάδι. Ζυμώνετε μέχρις ότου αποκτήσετε μια ζύμη λεία και ελαστική σε σχήμα μπάλας.
  2. Καλύπτετε το μπολ με ένα καθαρό πανί και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και την κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια σαν λαζάνια 8x16 εκ. 
     

Συμβουλή

Πώς θα μαγειρέψετε τα σπιτικά λαζάνια .... η   συνέχεια στο σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις