Η Spiridoulla Boubouli επεξεργάστηκε ένα έγγραφο στην ομάδα Γλυκες συνταγες.
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (εγώ έκανα άλλο ένα mix επινόηση της τελευταίας στιγμής με καρύδια, αμύγδαλα φιλέ και cranberries)
Εκτέλεση
Σε μπαιν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει εντελώς προσθέτουμε το ζαχαρούχο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Κατόπιν αυτού, μ'ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρές ποσότητες και τις τοποθετούμε σε χάρτινες θήκες. Μόλις κρυώσουν τα σοκολατάκια τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
Μπορούμε κάλλιστα να "στρώσουμε" το άνωθεν μείγμα σ'ένα ταψί με λαδόκολλα και μόλις κρυώσει να το κόψουμε μ'ένα μαχαίρι σε μικρά τετραγωνάκια.
Καλή επιτυχία!!!
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (εγώ έκανα άλλο ένα mix επινόηση της τελευταίας στιγμής με καρύδια, αμύγδαλα φιλέ και cranberries)
Εκτέλεση
Σε μπαιν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει εντελώς προσθέτουμε το ζαχαρούχο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Κατόπιν αυτού, μ'ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρές ποσότητες και τις τοποθετούμε σε χάρτινες θήκες. Μόλις κρυώσουν τα σοκολατάκια τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
Μπορούμε κάλλιστα να "στρώσουμε" το άνωθεν μείγμα σ'ένα ταψί με λαδόκολλα και μόλις κρυώσει να το κόψουμε μ'ένα μαχαίρι σε μικρά τετραγωνάκια.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου