Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

5 Κινήσεις για Καθαρότερη Ατμόσφαιρα

5 Κινήσεις για Καθαρότερη Ατμόσφαιρα Μέσα στο Σπίτι

5 Κινήσεις για Καθαρότερη Ατμόσφαιρα Μέσα στο Σπίτι


Η ατμόσφαιρα τους σπιτιού σας δεν είναι πάντα πιο καθαρή από την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της πόλης. Διαβάστε πώς μπορείτε να (την) καθαρίσετε!
Άλλη μια δύσκολη μέρα εκεί στη δουλειά τελειώνει, κι εσείς ανυπομονείτε να μπείτε σπίτι σας και να πάρετε μία βαθιά αγχολυτική ανάσα. Ή μήπως όχι;. Σύμφωνα με έρευνες, η εσωτερική ατμόσφαιρα των κατοικιών στις μεγαλουπόλεις μπορεί να περιέχει 2 με 5 φορές περισσότερους ρύπους και μολυσματικούς παράγοντες απ' ό,τι η εξωτερική. Μάλιστα, τα σύγχρονα «αερικά» εμφανίζονται με ονομασίες, όπως πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs), και μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους κι αναπνευστικά προβλήματα σε εσάς και τα παιδιά σας. Δείτε πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.
Τα 5 Μέρη του Σπιτιού με την Περισσότερη Σκόνη (και Πώς να τα Καθαρίσετε στο Λεπτό)
1. Χωρίς αρώμα Η υπερβολική χρήση αρωματικών στον χώρο μπορεί να επιβαρύνει τον αέρα. Επιπλέον, κάποια από τα καθαριστικά με έντονο άρωμα έχει βρεθεί ότι αφήνουν στο χώρο ένα μείγμα ενώσεων, το οποίο περιέχει τουλάχιστον μία τοξική ή βλαβερή ένωση. Προτιμήστε λοιπόν τα σαπούνια και τα καθαριστικά χωρίς άρωμα και αρωματίστε το σπίτι σας φυσικά με φλούδες εσπεριδοειδών και βότανα (πχ. δεντρολίβανο ή λεβάντα).
Χρησιμοποιήστε λεβάντα για να αρωματίσετε φυσικά το σπίτι σας.
Χρησιμοποιήστε λεβάντα για να αρωματίσετε φυσικά το σπίτι σας.
2. Φυτά Οι φίκοι και οι σεφλέρες φιλτράρουν τον αέρα από τη φορμαλδεϋδη και τις πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs). Βασική προϋπόθεση όμως για να βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα και να μην τον επιβαρύνουν είναι να αποφεύγετε να ρίχνετε σε αυτά μεγάλες ποσότητες αζωτούχων λιπασμάτων.
Κάντε Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού σας να Μυρίζει υπέροχα
3. VOC-free Οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι απελευθερώνουν VOCs για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Προτίμηστε λοιπόν οικολογικά χρώματα ή υλικά με χαμηλά ποσοστά VOCs για να προστατεύσετε την υγεία σας, το περιβάλλον και τον χώρο σας.
4. Ηλεκτρικές σκούπες με φίλτρα HEPA Η σκόνη μπορεί να αποδειχθεί ένα κοκτέιλ επικίνδυνων ρύπων, αφού μπορεί να έχει απορροφήσει τοξικά αέρια, συμπεριλαμβανομένων και των πτητικών οργανικών ενώσεων και του ραδονίου. Τα συγκεκριμένα φίλτρα δεσμεύουν όλα τα επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια.
8 Μυρωδιές Που Σας Φτιάχνουν τη Διάθεση!
5. Τζάκι Η καύση του ξύλου μπορεί να απελευθερώσει τοξίνες που συμβάλλουν στην πρόκληση αναπνευστικών προβλημάτων, οπότε φροντίστε να αερίζετε καλά το χώρο σας όταν το ανάβετε.

http://spirossoulis.com/5-kiniseis-gia-katharoteri-atmosfaira-mesa-sto-spiti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις