Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Mυστική αναγόρευση

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Agonas tis Kritis.
 
Mυστική αναγόρευση του καθηγητή Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης!
Σε δηλώσεις της και η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ντανιέλα Μαρούδα ήταν έντονα κριτική: «Ακόμη και αν η πρόθεση είναι θετική, το αποτέλεσμα ενδέχεται να καταστεί επικίνδυνο για τις νομικές θέσεις της Ελλάδας στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών».
Εξ ίσου καταπέλτης για την πρόθεση αυτή εκ μέρους του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών να ανακηρύξει σε επίτιμο διδάκτορα του Χάιντς Ρίχτερ είχε εμφανιστεί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ηράκλειο 98,4» ο Στέλιος Περράκης, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο .
«Επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία. Οι αναφορές και οι χαρακτηρισμοί για τον αγώνα του κρητικού λαού που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας είναι ανεπίτρεπτοι. Είναι προσβολή και πρόκληση στις θυσίες ενός λαού με τόσα θύματα. Ένα Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργεί ξεκομμένο από την κοινωνία.. Δεν μπορώ να φανταστώ το πώς ένα Πανεπιστήμιο της Κρήτης θέλει να κάνει επίτιμο διδάκτορα ένα πρόσωπο που προσβάλλει την Κρήτη και τους Κρητικούς», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Περράκης.
http://agonaskritis.gr/141738/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις