Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Καρυδοκουραμπιέδες Αρκαδίας

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση
icookgreek.com|Από Klio Kabouri
http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82

Υλικά

  • Για περίπου 60 καρυδάτα
  • 1 κιλό καρυδόψιχα
  • 8 ασπράδια αυγού
  • 1 φλιτζάνι φριγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • Για το πασπάλισμα
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Αλέθετε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη, τη φριγανιά, και τα κανελογαρίφαλα.
  2. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με το μείγμα των καρυδιών. Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθετε μισοφέγγαρα.
  3. Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 15'.
  4. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, τα αλείφετε με ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις