Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση
icookgreek.com|Από Klio Kabouri
Υλικά
- Για περίπου 60 καρυδάτα
- 1 κιλό καρυδόψιχα
- 8 ασπράδια αυγού
- 1 φλιτζάνι φριγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- Για το πασπάλισμα
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Αλέθετε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη, τη φριγανιά, και τα κανελογαρίφαλα.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με το μείγμα των καρυδιών. Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθετε μισοφέγγαρα.
- Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 15'.
- Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, τα αλείφετε με ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου