Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

"Ουζερί Τσιτσάνης"

 
Το πλήρες soundtrack έρχεται για streaming στο Jumping Fish την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.
jumpingfish.gr


Αποκλειστικό βίντεο: Θέμης Καραμουρατίδης & Μανούσος Μανουσάκης μιλούν για τη μουσική του "Ουζερί Τσιτσάνης"

27/11/15
Μαρία Δημητρίου
Σε μια από τις πιο σημαντικές συνεργασίες της χρονιάς, ο Θέμης Καραμουρατίδης (αρχιτέκτονας των επιτυχιών της Νατάσσας Μποφίλιου) και ο Μανούσος Μανουσάκης (η πιο αυτονόητη απάντηση στο #giatitv που δεν χρειάζεται συστάσεις) ενώνουν το καλλιτεχνικό τους όραμα για να αναπαραστήσουν την υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη του 1942 και ένα μοιραίο έρωτα στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου "Ουζερί Τσιτσάνης", με τη μουσική του σπουδαίου συνθέτη να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της αφήγησης.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Θέμης Καραμουρατίδης, που υπογράφει ολόκληρο το soundtrack, και ο Μανούσος Μανουσάκης μιλούν αναλυτικά για τη μουσική της ταινίας, τις προκλήσεις και το παρασκήνιο της συνεργασίας τους. "Έχει ενδιαφέρον να ακούσει κανείς το πώς ένα τραγούδι γυρνάει στην αρχή του, μετά από τόσες διασκευές, επανεκτελέσεις και αλλαγές," αναφέρει ο γνωστός συνθέτης για τον καθαρισμό των κομματιών του Τσιτσάνη από το '42. Όσο για τον Μανούσο Μανουσάκη, η επιλογή του Καραμουρατίδη για το κρίσιμο αυτό έργο ήταν – πέρα από ένα "προξενιό της Feelgood"– φυσικό επακόλουθο της πορείας του στο χώρο. "Είχα ακούσει τη μουσική του, μου άρεσε. Είδα μέσα εκεί ένα στοιχείο λαϊκότητας, ένα στοιχείο αυθεντικότητας που εύκολα θα ήταν εκμεταλλεύσιμο για το είδος της ταινίας που θέλαμε να κάνουμε," λέει ο σκηνοθέτης.

Το ολοκληρωμένο soundtrack θα έχετε την ευκαιρία να το ακούσετε την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου αποκλειστικά στο Jumping Fish. Μέχρι τότε, δείτε τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Μανούσο Μανουσάκη να μιλούν γι'αυτό στο featurette που ακολουθεί:



Η ταινία "Ουζερί Τσιτσάνης" κυκλοφορεί στις 3 Δεκεμβρίου από την Feelgood και το soundtrack στις 7 Δεκεμβρίου από την Feelgood Records.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις