Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη I Cook Greek - Συνταγές Μαγειρικής / Greek Recipes.
Βραδινές υπογλυκαιμίες emoticon wink
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
icookgreek.com|Από Klio Kabouri
Υλικά
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
- 300 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. νερό
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 βανίλια (ανοίγετε στη μέση κατά μήκος τη βανίλια με ένα μαχαίρι,παίρνετε τους αρωματικούς σπόρους) ή 1 κουταλάκι εσάνς
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 6 αυγά
- 6 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
- Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι η καραμέλα να αποκτήσει ένα σκόυρο χρώμα. Αδειάζετε το μείγμα αμέσως σε μια φόρμα ή σε ένα βαθύ πυρέξ.
- Ζεσταίνεται σε μία κατσαρόλα με μέτρια θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τους σπόρους βανίλιας ή της εσάνς απόσπασμα για 5'.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Αφαιρείτε από το μείγμα γάλακτος τους σπόρους της βανίλιας (αν έχετε χρησιμοποιήσει) και χτυπώντας συνεχώς ελαφρά και σταδιακά προσθέτετε το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα των αυγών
- Αδειάζετε την κρέμα μέσα στη φόρμα ή το πυρέξ που έχετε ρίξει την καραμέλα (πάνω από τη καραμέλα).Τοποθετείτε τη φόρμα ή το πυρέξ μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί όπου έχετε προσθέσει νερό και ψήνετε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 για 45'-50' ή έως ότου σταθεροποιηθεί η κρέμα. Για να καταλάβετε ότι η κρέμα είναι έτοιμη τρυπάτε με ε ένα κοφτερό μαχαίρι τρυπήστε τη κρέμα κι αν βγει στο μαχαίρι καραμέλα το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αφήνετε να κρυώσει καλά, και τηυν τοποθετείτε στο ψυγείο για να παγώσει. Αναποδογυρίζετε σε μία μεγάλη πιατέλα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου