Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Μπιφτέκια με σόγια και πατάτα

Κι αν δεν θέλουμε να φάμε κρέας... υπάρχει λύση!
 
Κάντε κλικ στον τίτλο ή τη φωτογραφία για να δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
icookgreek.com|Από Klio Kabouri

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κιμά σόγιας
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και λιωμένη με πιρούνι
  • 1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 5 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2-3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε γάλα ή νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τον κιμά σόγιας σε 1 λίτρο ζωμό λαχανικών για 20'. Τον σουρώνετε και  τον πιέζετε με τα χέρια να φύγουν τα νερά του.
  2. Σ' ένα μπολ ανακατεύετε και ζυμώνετε τον βρασμένο κιμά σόγιας μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ώσπου να αποκτήσετε ένα αφράτο μίγμα που να πλάθεται.
  3. Πλάθετε τα μπιφτέκια, τα τοποθετείτε σε ταψί ή αντικολλητικό τηγάνι  αλειμμένο με λάδι, τα αλείφετε από πάνω με λίγο λάδι και ψήνετε στο γκριλ ή στο τηγάνι. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή μια σπιτική πικάντικη σάλτσα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις