Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ένας γάτος νοσοκόμος

 
Ο Rademenes είναι μία μικρή μαύρη γάτα που κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση. Ήταν βαριά άρρωστος από λοίμωξη αναπνευστικού και ο ιδιοκτήτης του…
istoriesadespoton.gr
Ο Rademenes είναι μία μικρή μαύρη γάτα που κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση. Ήταν βαριά άρρωστος από λοίμωξη αναπνευστικού και ο ιδιοκτήτης του τον παρέδωσε στο καταφύγιο Bydgoszcz στην Πολωνία για να του κάνουν ευθανασία. Ανέλπιστα όμως η υγεία του άρχισε να παρουσιάζει βελτίωση και ο Rademenes κατάφερε να νικήσει την ασθένεια κερδίζοντας ξανά τη ζωή του.


Ο Rademenes διαθέτοντας συναισθηματική νοημοσύνη, που θα ζήλευαν και οι άνθρωποι, αισθάνθηκε ευγνώμων στο δώρο ζωής που του χαρίστηκε κι άρχισε να το ανταποδίδει στο δεκαπλάσιο μ’ ένα ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο. Ο γατούλης προσφέρει καθημερινά αγάπη και ανακούφιση στ’ άρρωστα και τραυματισμένα ζώα που εισάγονται για περίθαλψη στο καταφύγιο.


Κουλουριάζεται δίπλα τους, τους γλύφει και τους απαλύνει τον πόνο δίνοντας τους κουράγιο να βγουν νικητές από τη δοκιμασία. Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου δηλώνουν ότι ο Rademenes είναι ένας νοσοκόμος πλήρους απασχόλησης και οι τετράποδοι ασθενείς είναι τυχεροί που τον έχουν κοντά τους στις δύσκολες στιγμές της νοσηλείας τους.


Ο Rademenes δίνει μαθήματα αλληλεγγύης και αποδεικνύει ότι η ευαισθησία και η συμπόνια είναι χαρίσματα που κουβαλάνε μέσα τους τα ζώα ως συναισθανόμενα όντα.
Επιμέλεια κειμένου: Δέσποινα Αλατζά
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις