Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Κουλουράκια προζυμένια-ανεβατά



Κουλουράκια προζυμένια-ανεβατά

Εύκολα οικονομικά και νόστιμα.... 
Ζεσταίνουμε ελαφρά δυο ποτήρια νερό και διαλύουμε μέσα δυο φακελάκια ξηρή μαγιά ή δυο κύβους νωπή μαγιά να διαλυθούν εντελώς χωρις να καίει το νερο μεχρι 30 βαθμούς... 
Ετοιμάζουμε τα υπολοιπα σε ενα μπώλ 
3-4 δαχτυλα λάδι 
μια κούπα ζάχαρη 
ενα κουταλακι κανέλα 
ένα φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο 
ένα κουταλάκι μαστίχα 
μια πρεζα αλάτι, 
προσθέτω το μαγιόνερο ανακατεύω καλά και τέλος το αλεύρι ένα κιλό...
αφήνουμε τη ζύμη απο 2 έως 8 ώρες όπως βολευει τον καθένα ...το σκεύος να είναι μεγάλο να μη ξεχειλησει 
Έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε στο ταψί σε αποσταση 2 - 3 ποντους  τα αλιφουμε ζαχαρόνερο και βάζουμε σησάμι ...θα τα αφήσουμε πάλι να φουσκώσουν μια ώρα... 
Τα ψήνουμε σε θερμοκρασία 170 βαθμους κελσιου μέχρι να πάρουν χρώμα και να φτιάξουν και ωραίο πάτο ...
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις