Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Γιαννα Ταβλα.
Paxxi
Το απόλυτο must των Κρητικών πιτών αποτελούν οι Σφακιανές πίτες.
Λεπτές και ξακουστές μέσα τους κρύβουν το υλικό της επιτυχίας τους: την Κρητική ξινομυζήθρα και από πάνω λούσμένες με αγνό μέλι.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ ξινή μυζήθρα
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml ρακί
120 ml νερό
1 ΚΣ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Σε ένα μπολ αναμιγνύω το νερό, τη ρακή, το ελαιόλαδο, το αλάτι και σταδιακά προσθέτω το αλεύρι. Ζυμώνω και χωρίζω το μίγμα στα έξι.
Με την ξινή μυζήθρα φτιάχνω έξι μπάλες.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το ένα τμήμα ζύμης στρογγυλό, τοποθετώ την μπάλα της ξινής μυζήθρας στη μέση και κλείνω τυλίγοντας το με τη ζύμη.
Το ανοίγω ξανά με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.
Συνεχίζω όμοια με όλη τη ζύμη και τις μυζήθρες.
Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά το τηγάνι και βάζω μια μια τις πίτες, ψήνοντας τες και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρω ζεστή ή κρύα με μέλι.
Λεπτές και ξακουστές μέσα τους κρύβουν το υλικό της επιτυχίας τους: την Κρητική ξινομυζήθρα και από πάνω λούσμένες με αγνό μέλι.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ ξινή μυζήθρα
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml ρακί
120 ml νερό
1 ΚΣ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Σε ένα μπολ αναμιγνύω το νερό, τη ρακή, το ελαιόλαδο, το αλάτι και σταδιακά προσθέτω το αλεύρι. Ζυμώνω και χωρίζω το μίγμα στα έξι.
Με την ξινή μυζήθρα φτιάχνω έξι μπάλες.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το ένα τμήμα ζύμης στρογγυλό, τοποθετώ την μπάλα της ξινής μυζήθρας στη μέση και κλείνω τυλίγοντας το με τη ζύμη.
Το ανοίγω ξανά με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.
Συνεχίζω όμοια με όλη τη ζύμη και τις μυζήθρες.
Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά το τηγάνι και βάζω μια μια τις πίτες, ψήνοντας τες και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρω ζεστή ή κρύα με μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου