Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Οι ασθενείς με ψωρίαση διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Υπάρχουν διάφορες αποτελεσματικές θεραπείες για τον έλεγχο του νοσήματος και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών
protothema.gr
Στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών «Επιδέρμια»

Οι ασθενείς με ψωρίαση διεκδικούν τα δικαιώματά τους


Υπάρχουν διάφορες αποτελεσματικές θεραπείες για τον έλεγχο του νοσήματος και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενώνΣτον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών «Επιδέρμια» «συναντιούνται» ασθενείς  με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, με στόχο να διεκδικήσουν και να προασπίσουν τα δικαιώματα τους, αλλά και να ενημερώσουν όποιον ενδιαφέρεται για την ασθένειά τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος «Επιδέρμια» πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα την Ψωριασική Αρθρίτιδα στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», στην αίθουσα Αλέξανδρος ΙΙ, την Πέμπτη στις 14/4/2016 και ώρα 8 μ.μ.

Ομιλητής θα είναι ο ιατρός Χαράλαμπος Μπερμπερίδης, Διευθυντής Ρευματολογικού Τμήματος 424 Γ.Σ.Ν.Θ. και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας – ΕΠ.Ε.ΡΕ.
Την εκδήλωση θα προλογίσει η Πρόεδρος του Συλλόγου «Επιδέρμια», κυρία Τίνα Κουκοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον Δρ. Χ. Μπερμπερίδη, όπου μπορούν να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τη νόσο.
 
Η ψωριασική αρθρίτιδα

Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση που προσβάλλει τις αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων ή/και της σπονδυλικής στήλης και εμφανίζεται στο 10-15% των ασθενών με μια δερματική πάθηση που λέγεται ψωρίαση. Η ψωρίαση είναι ένα χρόνιο φλεγμονώδες αυτοάνοσο νόσημα που χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο πολλαπλασιασμό της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα τα κύτταρα του δέρματος στις προσβεβλημένες περιοχές να ανανεώνονται κάθε 3 με 6 ημέρες, αντί για κάθε 28. Αυτό προκαλεί επηρμένες, λεπιδώδεις πλάκες στο δέρμα.

Υπάρχουν διάφορες αποτελεσματικές θεραπείες για τον έλεγχο του νοσήματος και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ο σύλλογος «Επιδέρμια» είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ενώσεων Ασθενών με Ψωρίαση, IFPA.
Περισσότερες πληροφορίες για το σύλλογο, μπορείτε να βρείτε το www.epidermia.gr