Σάββατο 20 Μαΐου 2017

παραλία της Τριόπετρας!


Μία από τις ωραιότερες παραλίες στο νότιο Ρέθυμνο είναι η παραλία της Τριόπετρας. Βρίσκεται 52 χιλιόμετρα νότια από την πόλη του Ρεθύμνου και 13 χιλιόμετρα νότια από το χωριό Ακούμια και πήρε το όνομά της από τους τρεις τεράστιους με…
checkincreta.com
Μία από τις ωραιότερες παραλίες στο νότιο Ρέθυμνο είναι η παραλία της Τριόπετρας. Βρίσκεται 52 χιλιόμετρα νότια από την πόλη του Ρεθύμνου και 13 χιλιόμετρα νότια από το χωριό Ακούμια και πήρε το όνομά της από τους τρεις τεράστιους με εντυπωσιακούς γεωλογικά σχηματισμούς βράχους που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα και οι οποίοι ουσιαστικά χωρίζουν την παραλία στην ανατολική και δυτική, τη Μικρή και τη Μεγάλη Τριόπετρα.
Η Μικρή Τριόπετρα βρίσκεται νοτιοανατολικά των τριών βράχων, σε ένα κλειστό κόλπο με άμμο και αρκετούς βράχους και σε αυτήν υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες για τους επισκέπτες. Η κύρια παραλία, η Μεγάλη Τριόπετρα, σχηματίζεται δυτικά των βράχων, έχει χοντρή άμμο, υπέροχα γαλάζια κρυστάλλινα νερά και φημίζεται για το φανταστικό της ηλιοβασίλεμα. Το ανατολικό τμήμα της παραλίας, σε αντίθεση με τη δική της πλευρά, είναι σχετικά οργανωμένο με ομπρέλες, δωμάτια και ταβέρνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο παραλίες της Τριόπετρας είναι επισκέψιμες με αυτοκίνητο μέσω ασφαλτοστρωμένων δρόμων και προσφέρονται για ησυχία, χαλάρωση και απομόνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις