Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Παγωτό με ζαχαρούχο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
fumara.grΤο παγωτό είναι από τις καλύτερες απολαύσεις για όλους! Οποιαδήποτε ηλικία και εάν έχετε σίγουρα δεν θα πείτε όχι σε ένα καλό και ποιοτικό παγωτό, που εκτός από την νοστιμιά του, μπορεί να προσφέρει πολλά για την υγεία σας.
Το παγωτό είναι παγωμένο γλύκισμα, το οποίο φτιάχνεται συνήθως από κρέμα και γάλα. Το παγωτό χωρίς γάλα ονομάζεται γρανίτα, και καλύπτει συνήθως τις γεύσεις φρούτων, όπως λεμόνι ή βερίκοκο.
Σε καταστήματα προσφέρεται συνήθως σε κυπελλάκι με σαντιγί, ενώ σε περαστικούς πωλείται σε χωνάκι. Το αγοράζουμε κυρίως το καλοκαίρι, αφού είναι δροσερό, γιατί τότε κάνει ζέστη.
Το παγωτό, όπως και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, προσφέρουν μια πλειάδα ισχυρών και ωφέλιμων για την υγεία συστατικών. Ας δούμε τα κυριότερα από αυτά.
-Το ασβέστιο
-Πρωτεΐνες
-Βιταμίνες
Η ευχαρίστηση που μας δίνει το παγωτό: Η δράση του στον εγκέφαλό μας
Είναι γνώριμο σε όλους μας το αίσθημα ευχαρίστησης που μας προσφέρει το παγωτό. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το παγωτό αυξάνει την έκκριση της σεροτονίνης (θρομβοτονίνη). Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη που προάγει το αίσθημα της ευτυχίας και μειώνει τα επίπεδα του στρες στον άνθρωπο.
Το παγωτό περιέχει την τρυπτοφάνη η οποία είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό και βοηθά στη χαλάρωση του κεντρικού νευρικού συστήματος. Επιπλέον η τρυπτοφάνη συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.
Το παγωτό -Πώς μας ωφελεί;
Το παγωτό αποτελεί πηγή λήψης πολλών θρεπτικών συστατικών. Για παράδειγμα, τα παιδιά λαμβάνουν από αυτό τις πρωτεΐνες του γάλακτος, που είναι υψηλής βιολογικής αξίας, δηλαδή περιέχουν αμινοξέα τα οποία δεν μπορεί να τα συνθέσει ο ανθρώπινος οργανισμός και πρέπει να ληφθούν από την τροφή.
Οι υδατάνθρακές του είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι, γιατί αποτελούν μια άμεση πηγή ενέργειας, ενώ το ασβέστιο που περιέχει το γάλα (με εξαίρεση τις γρανίτες) είναι απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη των οστών και την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Σήμερα  προτείνουμε  – Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο
Υλικά:
1 ζαχαρούχο γάλα
2 φάκελα σαντιγύ Garni
4 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα 2 φάκελα Garni με 3 φλ. τσαγιού γάλα για 10 λεπτά
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα,γεμίζουμε το άδειο κουτι με γάλα και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά
Χωρίζουμε το μείγμα και φτιάχνουμε διάφορες γεύσεις προσθέτοντας μερέντα,κακάο,νες καφέ,τριμμένο μπισκότο,σταγόνες σοκολάτας κλπ
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το καταναλώνουμε την επόμενη μέρα

Θερμιδομετρητής Γάλατα


 
Πηγές : igastronomie  , medlook.net , vita.gr , el.wikipedia.org, calories.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις