Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Συνταγές Μαγειρικής.
Πεντανόστιμα μπισκότα κανέλας, που είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες της νηστείας!
lovecook.grΥλικά
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Δε θα λιώσει η ζάχαρη γιατί είναι καστανή, μόνο η λευκή λιώνει. Προσθέτουμε το χυμό, τα αρωματικά, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Πρέπει να έχουμε στο τέλος μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή αλλά κάπως θριφτή.
Σχηματίζουμε μπισκότα και τα πασπαλίζουμε με κανέλα αφού τα στρώσουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί.
Καλή επιτυχία!
*** Μπορούμε να βάλουμε λευκή ζάχαρη αντί για ακατέργαστη. Ωστόσο, εδώ χρησιμοποιήσαμε ακατέργαστη και για να έχουμε ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα αλλά και για να πάρουμε πιο τραγανά μπισκότα. ***
Πηγή: http://www.lovecook.gr
- 2 φλ. τσ. ηλιέλαιο
- ½ φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 φλ. ζάχαρη ακατέργαστη
- 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα
- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο πάρει)
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Δε θα λιώσει η ζάχαρη γιατί είναι καστανή, μόνο η λευκή λιώνει. Προσθέτουμε το χυμό, τα αρωματικά, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Πρέπει να έχουμε στο τέλος μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή αλλά κάπως θριφτή.
Σχηματίζουμε μπισκότα και τα πασπαλίζουμε με κανέλα αφού τα στρώσουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί.
Καλή επιτυχία!
*** Μπορούμε να βάλουμε λευκή ζάχαρη αντί για ακατέργαστη. Ωστόσο, εδώ χρησιμοποιήσαμε ακατέργαστη και για να έχουμε ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα αλλά και για να πάρουμε πιο τραγανά μπισκότα. ***
Πηγή: http://www.lovecook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου