Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ο βιολάτορας ( Σκαλανιώτης ) Κωστής Βασιλάκης

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Κρήτη πόλεις και χωριά.
 
Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια απο την ημέρα που έφυγε απο την ζωή ένας απο τους μεγαλύτερους βιολάτορες της Κρήτης, ο Σκαλανιώτης Κωστής Βασ...
kritipoliskaihoria.gr

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια που έφυγε απο την ζωή ο βιολάτορας ( Σκαλανιώτης ) Κωστής Βασιλάκης


Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια απο την ημέρα που έφυγε απο την ζωή  ένας απο τους μεγαλύτερους βιολάτορες της Κρήτης, ο Σκαλανιώτης Κωστής Βασιλάκης σε ηλικία 78 χρονών.  

Ξημερώματα της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου 2016 σίγασε το γλυκό βιολί του Κωστή Βασιλάκη.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της κρητικής μουσικής, ενώ όλοι είχαν να λένε για έναν γνήσιο κρητικό καλλιτέχνη, που με το βιολί του μεγαλουργούσε. Εξάλλου ο τρόπος με τον οποίο έπαιζε ήταν χαρακτηριστικός και ο ίδιος αποτέλεσε δάσκαλος για αρκετούς μεταγενέστερους καλλιτέχνες.


Η εξώδιος ακολουθία εψάλλη την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ημέρα των θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Σκαλάνι με πλήθος κόσμου φίλων,, γνωστών και συναδέλφων να τιμούν τον μεγάλο βιολάτορα.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Σκαλανιού είχε φροντίσει και ακουγόταν απο τα ηχεία κοντυλιές του μεγάλου βιολάτορα.
Μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε με τις μελωδικές κοντυλιές του βιολιού του , ζήσαμε την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την σοβαρότητα του, την επιμονή του στην  λεπτομέρεια , την ανθρωπιά του τους χαμηλούς τόνος και την στάση του στην ζωή.
 
 
συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις