Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Χειροποίητο ξύλινο σπιτάκι

Με όμορφα δώρα ξεκινάει το 2018!!!
Τα Ξυλινα σκυλοσπιτα/wooden doghouses μας ετοίμασαν μια υπέροχη ξύλινη κατασκευή για σπιτάκι εξωτερικού χώρου! Γιατί ο χειμώνας σιγά σιγά μας αποχαιρετά και οι ζέστες ξανα έρχονται!!
Και το καλύτερο; Μας δίνουν #tips για το πως θα την φτιάξουμε μόνοι μας! Αλλά και αν δεν έχετε χρόνο ή δεν καταπιάνεστε με αυτά μην στεναχωριέστε! Δέχονται και παραγγελίες! Καλές ξάπλες! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!



olapet.gr
Η αγάπη μας προς τους μικρούς τετράποδους φίλους μας, έχει ως αποτέλεσμα να δίνουμε την καλύτερη και πιο λειτουργική λύση,τόσο για εσάς όσο και για το αγαπημένο σας κατοικίδιο! Στόχος μας δεν είναι να είμαστε παραγωγικοί,αλλα να έχουμε ενα όμορφο αποτέλεσμα για την ομαλή διαμονή του σκύλου μέσα στο σπιτάκι του!
Παρακάτω βλέπουμε μια κατασκευή που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του Όσκαρ, μιας και ο γλυκήτατος Όσκαρ εχει φοβια στα σπιτάκια με μικρή πόρτα, φτιάξαμε ενα ξύλινο σπιτάκι εξωτερικού χώρου ετσι ωστε να αισθάνεται ασφαλής.

Διαβάστε επίσης: Χειροποίητη ταΐστρα σκύλου από ελαστικό αυτοκινήτου
Για εσάς που θέλετε να κατασκεύασετε σπιτάκι για τον σκύλο σας θα χρειαστείτε τα εξής εργαλεια:

Βιδολόγο δισκοπρίονο ή σέγα κοπής ξύλου ηλεκτρικό τριβείο γωνία (για τον έλεγχο του σκελετού της κατασκευής)
Σφικτήρες συγκράτησης μέτρο και
Μολύβι Υλικά που θα χρειαστείτε:

Καδρονάκι και ξύλόβιδες για τον σκελετό
Ραμποτέ ελάτης για της περιμετρική επένδυση
Κόντρα πλακέ θαλάσσης για την σκεπή
Ξυλόκολα για τις ενώσεις
Αοσμο οικολογικό βερνίκι για την βαφή
Βήμα – βήμα η κατασκευή του σπιτιού: #1. Δημιουργούμε τον σκελετό του σπιτιού
Αρχικά φτιάχνουμε δύο ίδια πλαίσια όπου είναι το μπροστινό και το πίσο μέρος του σκελετού, χρησημοποιόντας καδρονάκι 0,3 εκατοστά οπου οι ενώσεις του θα γίνουν με ξυλόβιδες 0,6 εκατοστά (φωτό 1)
Το επόμενο βήμα ειναι να κόψουμε 5 ίσα κομάτια όπου θα ενώσουμε τα δύο πλαίσια και θα ολοκληρωθεί ο σκελετός της κατασκευής μας. Πολύ βασικό να ελέγχουμε τις ορθές γωνίες της κατασκευής μας. (φωτό 2)

#2. Φτιάχνουμε το πάτωμα του σπιτιού
Αμέσως μετά εφόσον ολοκληρώσαμε τον σκελετό αρχίζουμε να φτιάχνουμε το πάτωμα του σκυλόσπιτου μας με σανίδι 10 εκατοστών φάρδος και 0,2 εκατοστά πάχος (φωτό 3)
#3. Μονώνουμε το σπιτάκι για μεγαλύτερη προστασία
Στην συνέχεια ντύνουμε περιμετρικά το σπιτάκι με ραμποτέ 10 εκατοστών φάρδος και 0,2 εκατοστων πάχος (το προτείνουμε λόγο που θηλυκώνει μεταξύ του)

#4. Κατασκευή της στέγης
Επόμενο μας βήμα είναι η σκεπή όπου πρέπει να υπολογίσουμε προσεκτικά τις διαστάσεις της ώστε να προεξέχει περιμετρικά 10 εως 15 εκατοστά χρησιμοποιόντας κόντρα πλακέ θαλάσσης (σημύδα) όπου έχει την μεγαλήτερη αντοχή σε καιρικές συνθήκες. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να φτιαξουμε μια γωνία που στην συνέχεια θα ενώσουμε με το ένα μέρος της σκεπής οπου θα είναι και το αφαιρούμενο κομάτι για να μπορούμε να καθαρίζουμε το σπιτάκι (φωτό 4)
Tips: Πολύ βασικό να βάλουμε ξυλόκολα στην ένωση της γωνίας και να την αφήσουμε να στεγνώσει για μία ημέρα Στην πορεία αφου έχει ολοκληρωθεί η κατασκεύη μας τοποθετούμε ρυθμιζόμενα πόδια στην βαση για να μήν εχουμε επαφή με το δάπεδο οπου θα τοποθετηθεί το σπιτάκι μας αποφεύγοντας την υγρασία.
Διαβάστε επίσης: Σπιτάκι γάτας από μια παλιά τηλεόραση


#5. Θωρακίζουμε το σπιτάκι
Τελευταίο βήμα της κατασκευής μας είναι να θωρακήσουμε το σπιτάκι μας και να του δώσουμε μεγαλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες
Αυτό θα το πετύχουμε εφαρμόζοντας συντηρητικό εμποτισμού ξύλου (νερού) δύο χέρια με ενα πινέλο. Μόνο στο εξωτερικό της κατασκευής μας μέσα στο σκυλόσπιτο δεν βάφουμε ποτέ λόγο που τα αγαπημένα μας κατοικίδια εχουν υπερανεπτηγμένη την αίσθηση της όσφρησης και το πιθανότερο είναι να τους ενοχλεί!!


Χαρακτηριστικά του σπιτιού:
Ανοιγόμενη σκεπή για εύκολο καθάρισμα.
Περιμετρική επένδυση απο ραμποτέ ελάτης 150 mm
Σκεπή κατασκευασμένη απο κόντρα πλακέ θαλάσσης (σημύδα) 150 mm
Πόδια ρυθμιζόμενα σε ύψος παρέχουν ασφαλή βάση προστασία από την υγρασία και το κρύο.
Βαφή με άοσμο οικολογικό βερνίκι εμποτισμού
Εξαιρετικής αντοχής και ποιότητας κατασκευή.
Αδιάβροχο παρέχοντας τέλεια μόνωση τόσο από το κρύο όσο και από τη ζέστη. Διαβάστε επίσης: Χειροποίητες τροφές για τον σκύλο σας

Αν θέλετε κι εσείς να ζητήσετε μια εξατομικευμένη κατασκευή ξύλινου σπιτιού για να κάνετε τη ζωή του φίλου σας ομορφότερη δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τα Ξυλινα σκυλοσπιτα/wooden doghouses στη σελίδα τους στο Facebook! Εκεί θα βρείτε διάφορες κατασκευές από ξύλο που θα λατρέψει ο σκυλάκος σας! Εμείς από την πλευρά μας σας ευχόμαστε όνειρα γλυκά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις