Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

“Τραπεζούντα –Το Διαμάντι της Ανατολής”


Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


e-Pontos.gr | Ποντιακά νέα με ειδήσεις από τον Πόντο και όλο τον κόσμο. Η εφημερίδα με όλα τα Ποντιακά νέα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, ενδιαφέροντα…
www.epontos.blogspot.gr


“Οι Πόντιοι δεν θα πάψουν ποτέ να παλεύουν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας όσα χρόνια και αν περάσουν”






Με μεγάλη επιτυχία, μέσα στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2016 η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου “Τραπεζούντα –Το Διαμάντι της Ανατολής” που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας “η Ρωμανία” και η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας “Εμείς”.



Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλοσώρισμα και την παρουσίαση του πάνελ από τον Προέδρο και συντονιστή των Ποντίων κ. Κυριάκο Τιλγκερίδη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημαρχείου έδωσε το λόγο στην ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα κ Μίνα Νεγρεπόντη που ανάγνωσε κείμενα, ακολούθησε κείμενο της προέδρου των Γυναικών Γλυφάδας κ Λένας Μαυρακάκη, που αναφερόταν στην πρωταγωνίστρια μάνα του βιβλίου, τη μάνα του ξεριζωμού.



Ο Πρόεδρος των Ποντίων έδωσε έμφαση στο πολιτικό ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων και με θέρμη υποστήριξε ότι “οι Πόντιοι δεν θα πάψουν ποτέ να παλεύουν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας όσα χρόνια και αν περάσουν”.



Η συζήτηση έκλεισε με ερωτήσεις και απαντήσεις των παρευρισκομένων προς τον συγγραφέα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα επόμενό του βιβλίο θα είναι για την Πόλη . Τέλος ακολούθησε μπουφές και συζήτηση μεταξύ των επισκεπτών, του συγγραφέα και των δύο προέδρων των σωματείων.
 η συνέχεια εδώ
https://epontos.blogspot.gr/2016/05/Pontos-Glyfada.html


Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε πατήστε το  
play start mining πάνω δεξιά
σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις