Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Αιθέριο Έλαιο Μέντας


www.mystikaomorfias.gr Αιθέριο Έλαιο Μέντας. Δροσίζει την ψυχή, καθαρίζει το μυαλό,ομορφαίνει. Συνταγές ομορφιάς. - Αιθέριο Έλαιο Μέντας. Δροσίζει την ψυχή,…
mystikaomorfias.gr

Αιθέριο Έλαιο Μέντας. Δροσίζει την ψυχή, καθαρίζει το μυαλό,ομορφαίνει. Συνταγές ομορφιάς.


http://www.mystikaomorfias.gr/Catalog/index.php?main_page=document_general_info&cPath=76&products_id=528

Αιθέριο Έλαιο Μέντας. Δροσίζει την ψυχή, καθαρίζει το μυαλό,ομορφαίνει. Συνταγές ομορφιάς.
 Το αιθέριο έλαιο της μέντας και ειδικά το άρωμα του είναι καθιερωμένο στη πρακτική καθημερινή ζωή μας. Η αίσθηση φρεσκάδας καθαριότητας και ανανέωσης που προσφέρει δεν είναι δυνατόν να σε αφήσει ανεπηρέαστο. Γι αυτό και το αιθέριο έλαιο μέντας, έχει την ικανότητα να καθαρίζει το μυαλό και το πνεύμα από τις τοξίνες του. Διώχνοντας τα πνευματικά σου σκουπίδια με τη μέντα, βοηθάς τον εγκέφαλο σου να αφομοιώσει και να κατακτήσει τις νέες πληροφορίες που δέχεται. Γι αυτό και το αιθέριο αυτό έλαιο, είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για όσους κουράζονται με πνευματικές εργασίες ή είναι πολυάσχολοι, με το μυαλό τους πάντα σε εγρήγορση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Ρώμη, η μέντα ήταν πολύ καθιερωμένη στην καθημερινή ζωή.
Άλλες δράσεις:  Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της  ναυτίας, αλλά και από το ιγμόρειο, γιατί συντελεί στην άμεση αποσυμφόρηση της ρινικής κοιλότητας. Εξασφαλίζει την καλή μας πέψη, μας απαλλάσσει από αναπνευστικά προβλήματα και τον πονοκέφαλο. Καταπολεμά ακόμη τη ναυτία.
Νευραλγίες: Έχει την ιδιότητα, κατά την επαφή με το δέρμα να δημιουργεί ένα αίσθημα ψύχους.  Γι αυτό στην αρωματοθεραπεία, συστήνεται σε περιπτώσεις με: νευραλγίες, μυαλγίες, ρευματικούς πόνους, κνίδωση και επώδυνους ερεθισμούς του δέρματος. Ξεκουράζει τα κουρασμένα πόδια, λειτουργεί και ςω εντομοαπωθητικό, αποδυκνύεται χρήσιμο στο jet lag, ενώ φυσικά όπως ξέρουμε και από τη χρήση της οδοντόκρεμας καταπολεμά μολύνσεις σε στόμα και ούλα. Φυσικά η χρήση του αιθέριου ελαίου,  αποδεικνύεται δραστικότερη γιατί ως γνωστόν, όπως και κάθε άλλο αιθέριο έλαιο, συμπυκνώνει μέσα του όλη τη θεραπευτική δύναμη του φυτού.
Για την επιδερμίδα του προσώπου, αποδεικνύεται στοργικό έλαιο, καθώς απαλλάσσει από την ακμή τα μαύρα στίγματα και τη φαγούρα γενικότερα.
Ψυχολογία: Κατευνάζει τον θυμό, ενώ αναδύονται αισθήματα ευεξίας.  Βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης ειδικά σε περιπτώσεις μερικής απώλειας από εξασθένηση νοητική συναισθηματική  και όχι από οργανικό αίτιο.
Η μέντα, κατατάσσεται  στα υψηλής και μεσαίας νότας αιθέρια έλαια και συνδυάζεται με ευκάλυπτο, λεβάντα, δενδρολίβανο, αγριοκυπάρισσο, περγαμόντο, ματζουράνα, λεμόνι, και τειόδενδρο.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ
στοματικό διάλυμα με μέντα
Τι απαιτείται:
250 ml (ένα φλιτζάνι) μεταλλικό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
Εκτέλεση: απλή και γρήγορη!
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο ή σε ένα σέικερ και ανακινήστε το καλά.
Ξεπλύνετε το στόμα σας χωρίς να το καταπιείτε. Αποθηκεύστε το στο μπάνιο σας για λίγες μέρες.
Ορός ματιών για μαύρους κύκλους.
Θα χρειαστείτε: 2 κουταλιές τζελ αλόης, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο χαμομήλι και 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας. Εάν δεν διαθέτετε αιθέρια έλαια χρησιμοποιήστε αφέψημα χαμομηλιού και μέντας από ένα κουταλάκι.
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε την αλόη,το χαμομήλι και την μέντα . Στην συνέχεια  βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη  για 10 λεπτά .  Αφού παγώσει  απλώνετε  στα μάτια  για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Τον ορό αυτό μπορείτε να τον εφαρμόζετε 2 με 3 φορές την εβδομάδα.
zk
αν θέλετε να επιλέξετε αιθέριο έλαιο μέντας, μπορείτε να συνδεθείτε με τον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.mystikaomorfias.gr


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις