Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Χρήσεις του Αλουμινόχαρτου στον Κήπο


http://share24.gr/alouminocharto-diochni-entoma-echthrous-7-exypnes-chrisis-tou-alouminochartou-ston-kipo/

Το Αλουμινόχαρτο Διώχνει Έντομα & Εχθρούς – 7 Έξυπνες Χρήσεις του Αλουμινόχαρτου στον Κήπο







Το αλουμινόχαρτο έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα και χρησιμοποιείται στη μαγειρική. Ίσως είναι άγνωστο πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μερικές περιπτώσεις και στον κήπο.
Ας δούμε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε έξυπνα στον κήπο.

1. Φτιάξτε θαλάμους επώασης σποροφύτων

Η πιο ενδιαφέρουσα χρήση του αλουμινόχαρτου για τα φυτά που μεγαλώνουν μέσα σε σπορεία είναι η κατασκευή ενός ηλιακού κουβουκλίου το οποίο θα βοηθήσει τα νεαρά σπορόφυτα στις πρώτες μέρες τους.
Βρείτε ένα χαρτόκουτο, ξεδίπλωσε το και καλύψτε τις εσωτερικές του πλευρές με το αλουμινόχαρτο. Χρησιμοποιήστε κόλα η ταινία για να το συγκρατήσετε πάνω στο χαρτόνι. Τοποθετήστε τα σπορεία στη βάση, η οποία επίσης είναι καλυμμένη με αλουμινόχαρτο, στην οποία τις πρώτα έχετε κάνει μερικές τρύπες για να στραγγίζει το νερό. Τοποθετήστε την κατασκευή νοτιοανατολικά ώστε να βλέπει τον ήλιο. Το φως του ήλιου αντανακλάται στην επιφάνεια του αλουμινόχαρτου και έτσι ενθαρρύνει πιο αποτελεσματικά την ανάπτυξη των νεαρών σποροφύτων παρέχοντας τους την ιδανική θερμότητα.

2. Απομακρύνει τα πουλιά

Τα πουλιά από τη φύση τους φοβούνται τις λαμπερές επιφάνειες και τους θορύβους, οπότε, αν ανησυχείτε μήπως τα πουλιά φάνε τα φρούτα, τα βατόμουρα και τους σπόρους που καλλιεργείτε, κόψτε λίγο αλουμινόχαρτο σε λωρίδες και κρεμάστε το στα κλαδιά του δέντρου, στα θαμνώδη φυτά και στα καλλωπιστικά σας.
Εφαρμογή του αλουμινόχαρτου στα σπορεία καιγια τα πουλια

3. Απωθεί μερικά έντομα

Έντομα όπως θρίπες, αφίδες και ακάρεα έχουν την τάση να δραστηριοποιούνται στο κάτω μέρος των φύλλων των φυτών και να τρέφονται από αυτά. Τοποθετώντας αλουμινόχαρτο γύρω από τη βάση του φυτού μπορείτε να αποτρέψετε και να απωθήσετε αρκετά είδη από αυτά.  
Επιπλέον το αλουμινόχαρτο μπορεί να καθυστερήσει και να αποτρέψει την βλάστηση μερικών ζιζανίων, αφού καλύπτει το χώμα και δεν επιτρέπει τις ακτίνες του ήλιου να φτάσουν σε αυτά.

4. Κράτα τα σαλιγκάρια μακριά

Με παρόμοιο τρόπο όπως είδαμε πριν, καλύπτοντας τη βάση του φυτού με αλουμινόχαρτο εμποδίζουμε τα σαλιγκάρια να φτάσουν τα φυτά μας. Στερεώστε το αλουμινόχαρτο με μερικές πέτρες ή με λίγο χώμα στις άκρες του.
Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμείξετε άχυρα, ροκανίδια ή άλλο υλικό εδαφοκάλυψης μαζί με λωρίδες αλουμινόχαρτου και να το ρίξετε γύρω από τη βάση των φυτών. Με τη μέθοδο αυτή θα διατηρήσετε επίσης την υγρασία του εδάφους και θα αποτρέψετε τη φυτρώσει ζιζανίων γύρω από τα φυτά σας.
Εφαρμογή του αλουμινόχαρτου για απώθηση εντόμων και σαλιγκαριών

5. Προστατέψτε τα δέντρα από τα τρωκτικά το χειμώνα

Αρουραίοι ποντίκια, λαγοί, και άλλα τρωκτικά μπορούν να προκαλέσουν σημαντική φθορά στους κορμούς και στις ρίζες των δέντρων και των θάμνων, κυρίως το χειμώνα. Δραστηριοποιούνται κάτω από το έδαφος και υποδαυλίζουν την υγεία των φυτών και την ευρωστία τους. Τυλίγοντας το χειμώνα τη βάση του κορμού με αλουμινόχαρτο, αυτό τρομάζει τα τρωκτικά και τα κρατάει μακριά από το δέντρο.

6. Κρατήστε μακριά τα φυτοφάγα ζώα

Ζώα, όπως κατσίκες και πρόβατα, μπορεί να τρέφονται με τα φύλλα των θάμνων, των δέντρων ή των καλλωπιστικών σας. Για το πρόβλημα αυτό, κόψτε μερικές κορδέλες από αλουμινόχαρτο 60 με 80 εκατοστά και κρεμάστε τες στα κλαδάκια των δέντρων ή απλώστε μερικές στους θάμνους.
Εφαρμογή αλουμινόχαρτου για απώθηση τρωκτικών και άλλες εφαρμογές

7. Σας δίνει λύσεις για τις εργασίες σας

Διάφορα σκευάσματα που χρησιμοποιείτε για τον κήπο, λιπάσματα και άλλα υγρά διαλύματα ή οικολογικές λύσεις είναι συνήθως ακριβά και απαιτούν ακρίβεια στις δόσεις. Έτσι, με το αλουμινόχαρτο μπορείτε να φτιάξετε μία χοάνη, η οποία θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά τα σκευάσματα σας χωρίς να χυθεί το περιεχόμενο έξω από τις φιάλες σας.


share24.gr / Καλλιεργητικές Πρακτικές

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook —> Καλλιεργητικές Πρακτικές


Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις