Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Γιγαντοκυνηγός

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία.
 
Γιάννης Καλπούζος
Κάθε γονιός αισθάνεται υπερήφανος όταν τα παιδιά του πετυχαίνουν στον στίβο που αποφάσισαν να αγωνιστούν και να διαγωνιστούν. Με συγκίνηση και χαρά κρατώ στα χέρια μου το πρώτο βιβλίο (για παιδιά από 8 έως 12 ετών, όπως και για όσους αισθάνονται παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας) του γιου μου Δημήτρη με τίτλο «Ο Γιγαντοκυνηγός». Επέλεξε να χρησιμοποιήσει στη λογοτεχνική του πορεία το ψευδώνυμο Δημήτρης Μελικέρτης, με το οποίο έστειλε τον Γιγαντοκυνηγό στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ (Έλενα Πατάκη) και εγκρίθηκε να εκδοθεί. Ήδη βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και πλαισιώνεται από την εξαιρετική εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια (Petros Christoulias). Του εύχομαι κι από εδώ καλοτάξιδο και καλές γραφές για τη συνέχεια!
Παραθέτω το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Ο Τζέιµς Καρούν είναι Γιγαντοκυνηγός στο επάγγελμα. Δελεάζει Γίγαντες µε απίθανα μουροδολώµατα, τους παγιδεύει µε το μαγικό του δίχτυ και, στη συνέχεια, μεταφέροντάς τους µε το κάρο-κλουβί το οποίο σέρνουν φτερωτές λεοπαρδάλεις, τους φυλακίζει σ’ έναν τεράστιο λάκκο. Έχοντας αιχμαλωτίσει εκατόν εβδομήντα τέσσερις Γίγαντες, είναι ήρωας και διασημότητα στο χωριό των ανθρώπων. Ώσπου η σύντροφός του, η πριγκίπισσα Μελοντί, εξαφανίζεται και όλα δείχνουν πως πρόκειται για απαγωγή. Η ζωή του Τζέιµς Καρούν, των ανθρώπων και των Γιγάντων ανατρέπεται και θα χρειαστεί να δουν τον κόσμο µε άλλο βλέμμα…
Περιπέτεια, δράση, μυστήριο, αχαλίνωτη φαντασία, ξεκαρδιστικό χιούμορ και συγκινητικές ανατροπές συνθέτουν στις σελίδες του Γιγαντοκυνηγού ένα επικό παραμύθι µε μοντέρνα γραφή, το οποίο μιλά για τη διαφορετικότητα, τη συνύπαρξη, την ανθρωπιά, την αλαζονεία, την εμπιστοσύνη, την πίστη στον εαυτό µας και για τις επιλογές που καθορίζουν ποιοι πραγματικά είμαστε.

Ο Δημήτρης Μελικέρτης είναι φιλόλογος, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στη δημιουργική γραφή.
Για περισσότερα στους συνδέσμους: http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=731063
https://dmelicertes.com/2017/05/20/ο-γιγαντοκυνηγός/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις