Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
i-gastronomie.gr
Σου επισυνάπτω μια συνταγή από το χωριό μου έξω από τα Χανιά
της Κρήτης για να δοκιμάσεις και να απολαύσεις τον χαλβά σιμιγδαλένιο
εύκολο με χοντρό σιμιγδάλι και γιαούρτι χωρίς λάδι όπως τον φτιάχνουμε
εμείς στην Κρήτη. Η συνταγή μου
είναι εξαιρετικά νόστιμη καθώς φτιάχνουμε ένα μείγμα από βούτυρο με σόδα
και σιμιγδάλι και τα γευστικά στοιχεία του γλυκού αυτού είναι τα
αμύδγαλα, η βανίλια, η ζάχαρη, τα καρύδια και το κονιάκ. Η συνταγή είναι
αρκετά εύκολη για να την φτιάξεις και σου την παραθέτω για να την
δοκιμάσεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου.
Υλικά
Υλικά
- μισό κιλό σιμιγδάλι
- 1 κιλό ζάχαρη
- μισό κιλό γιαούρτι
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια κοπανισμένα
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
- Βήμα 1
Χτυπάμε το γιαούρτι με 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και το βούτυρο (λιωμένο) μέχρι να αφρίσουν. - Βήμα 2
Προσθέτουμε τους κρόκους, ένα έναν, το σιμιγδάλι, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, τη βανίλια, τα αμύγδαλα (ή τα καρύδια) και τελευταία τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα σφιχτή. - Βήμα 3
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. - Αν δοκίμασες και έφτιαξες τον εύκολο σιμιδγαλένιο χαλβά στείλε μας τις εντυπώσεις σου και τι παραλλαγές έκανες αν έκανες.
http://www.miam.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου