Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Καρκίνος του μαστού και αιτίες

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
healthloading.com
Τα αίτια που προκαλούν τον καρκίνο του μαστού δεν είναι ακόμη πλήρως…

Καρκίνος του μαστού και αιτίες

339
Τα αίτια που προκαλούν τον καρκίνο του μαστού δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητά, όμως κάποιες γυναίκες θεωρούνται άτομα υψηλού κινδύνου και διατρέχουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.
Ένας περιορισμένος αριθμός απ΄τα περιστατικά καρκίνου του μαστού, μόλις 5-10%, έχει σαν αιτία του κάποιο ελαττωματικό κληρονομικό γονίδιο. Τα γονίδια δίνουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τον ανθρώπινο οργανισμό και κληρονομούνται από γονείς σε παιδιά και παραμένουν αναλλοίωτα από γενιά σε γενιά.
Μεγαλύτερο κίνδυνο για να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού έχουν οι γυναίκες που δεν έχουν τεκνοποιήσει ή έχουν τεκνοποιήσει σε προχωρημένη ηλικία. Επίσης οι γυναίκες που ο κύκλος της περιόδους τους άρχισε σε πολύ μικρή ηλικία ή που η εμμηνόπαυσης τους έχει καθυστερήσει.
Κάποιες απόψεις υποστηρίζουν πως η κατανάλωση ζωικού λίπους υποβοηθά στην ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.
Ένας ακόμα λόγος, βάση στοιχείων μιας μελέτης, φαίνεται να είναι τα αντισυλληπτικά. Ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών δεν διατρέχουν αυτόν τον κίνδυνο.
Η φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται σε εμμηνοπαυσιακές κυρίως γυναίκες για θεραπεία υποκατάστασης ορμονών πάνω από πέντε χρόνια πιθανόν να αυξήσει ελαφρώς τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, χωρίς φυσικά να υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις για αυτό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις