Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Μπακλαβάς

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.

https://www.facebook.com/maria.dimitriou.5/posts/1933407983422641?__tn__=-R
Baklava Yufkasından Börek ●1 paket baklava yufkası (800 g)
Sos:
●2 adet yumurta
●1 su bardağı süt
●1 yemek kaşığı tereyağ
●1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
tuz
İç harç:
●300 gr kıyma
●2 kuru soğan
●2 adet haşlanmış patates
●1 tatlı kaşığı biber salçası ●Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, ●İsteğe bağlı nane ve reyhan
Ya da Beyaz peynir - maydanoz

Yapılışı
●Harc icin sogani yağda solduralım.Kiymayi ilave edip, Suyunu
çekene kadar kavuralim. Salca ve baharatlari eklelim. Haşlanmış rendelenmiş patatesi ilâve edelim. ●Sosu hazılamak için tereyağını sıvıyağla eritiyoruz. Ilıdıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice çırpıyoruz. Tuz miktarını, harcı da göz önünde bulundurarak ekliyoruz.
●Paketimizin içinde 40 yufkayı 5 li gruplara ayırarak 8 tane rulo börek yapacağız.
Temiz bir zemine ilk yufkayı seriyoruz. Sosumuzu fırçayla yufkanın her yanına sürüyoruz. Ardından 2 . yufkayı serip tekrar sos sürüyoruz. Aynı işlemi 5 yufka üst üste gelinceye kadar tekrarlıyoruz.
5. yufkanın geniş kısmına harcımızdan videodaki gibi yayiyoruz ve çok sıkı olmayan bir rulo yapıyoruz. Rulomuzu pisirme kagidi serili tepsiye diziyoruz.
●Yufkalar bitene kadar, 5 li gruplar şeklinde aynı işlemi tekrar ediyoruz.
Kalan sosu tüm ruloların üzerine sürüp, keskin bir bıçakla dilimliyoruz. Ben her bir ruloyu 5’e böldüm. Siz istediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Eğer zamanınız varsa 2-3 saat dinlendirip pişirirseniz daha lezzetli olur.
Fırından çıkınca başka bir tepsiyle üzerini örtüp 5 dakika dinlendirin.
Dilimlerin üzerinden tekrar bıçakla geçerek servis tabağına alalım. Sıcakken servis yapalım

Μπακλαβά yufkasindan πίτα ● 1 συσκευασία μπακλαβά ζαχαροπλαστικής (800 g)
SOS:
● 2 τεμ αυγά
● 1 νερό γάλα γάλα
● 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
● 1 δάχτυλα λείπουν από 1 φλιτζάνια τσαγιού υγρό λάδι
Αλάτι
Εσωτερικό Γουδί:
● 300 γρ κιμά
● 2 ξερά κρεμμύδια
● 2 βραστό πατάτες
● 1 κουταλάκια του πιπεριού πάστα ● Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κύμινο, ● Προαιρετικό δυόσμο και βασιλικό
Ή λευκό τυρί - μαϊντανό

Κατασκευή
● Ας πάρουμε το κρεμμύδι σε λάδι για το στοκο. Αν θέλετε να προσθέσετε το κάνω και το νερό σας
Ας πάρουμε τον kavuralim μέχρι να το τραβήξουμε. Ας προσθέσουμε τη σάλτσα και τα μπαχαρικά. Ας προσθέσουμε και τις βραστό πατάτες. ● Λιώσουμε το βούτυρο στο βούτυρο για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τα άλλα συστατικά μετά το ilidiktan, και παίρνουμε μια καλή αγαπημένη. Προσθέτουμε την ποσότητα του αλατιού, στο μάτι του στοκο.
● στην αγέλη μας, θα κάνουμε 8 ρολά rolls με το διαχωρισμό 40 μπορεί σε 5 Li ομάδες.
Βάζουμε το πρώτο κουτάκι σε καθαρό πάτωμα. Οδηγούμε σε όλο το yufkanin με το πινέλο. Μετά το 2 είσαι το κουτάκι και ιππασία τη σάλτσα πάλι. Επαναλαμβάνουμε ξανά την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσει στο 5 Soft Top.
Θα το μεγάλο μέρος των 5. Yufkanin όπως το βίντεο στο βίντεο, και κάνουμε ένα ρολό που δεν είναι βάζουμε το rulomuzu μας χαρτί μαγειρικής στον δίσκο.
● Μέχρι να γίνουν οι yufkalar, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τη μορφή των 5 Li ομάδων.
Θα οδηγήσουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε όλο το ρολό και θα την φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Εγώ κάθε ρολό σε 5 παιδιά, μπορείτε να dilimleyebilirsiniz όπως θέλετε.
Έχουμε μαγειρέψει μέχρι και 180 βαθμούς σε ένα θερμαινόμενο φούρνο εκ των προτέρων. Αν έχεις χρόνο, θα είναι πιο νόστιμο αν ξεκουραστείς και μαγειρέψεις για 2-3 ώρες.
Όταν βγεις από το φούρνο, σε με άλλο δίσκο και ξεκουράσου για 5 λεπτά
Ας το βάλουμε στο πιάτο της υπηρεσίας με ένα μαχαίρι πάλι πάνω από το φέτες. Ας σερβίρουμε όσο είναι ζεστό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις