Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

γλυκό από την Ρωσία

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


xrysessyntages.gr
Υλικά 440-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 225 γρ. βούτυρο ανάλατο 110…

Υλικά

  • 440-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 225 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι
  • 2-3 αυγά
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. αρωματικό πιπέρι
Υλικά γιά τη γέμιση
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 170 γρ. βούτυρο γλυκό
  • 170 γρ. τυρί κρεμμώδες
  • 1 φλ. ξινή κρέμα
Επικάλυψη
  • 1 φλ. θρυμματισμένη καρύδια
  • 1 φλ. θρυμματισμένα μπισκότα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε 4-5 κομμάτια λαδόκολλας 5x5cm. Τοποθετείτε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζετε με κρύο νερό. Σκεπάζετε και τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει για 2 ώρες και 30΄. Ελέγχετε το νερό γιατί πρέπει το κουτί να είναι συνέχεια καλυμμένο. Όταν τελειώσετε, αφαιρείτε με μία τσιμπίδα το κουτί και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε το κουτί όσο το μίγμα είναι ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις