Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του Gezim-emili Marku.
Μηλόπιτα
ψυγείου με κρέμα και μπισκότα – Απλά τέλεια Ένα διαφορετικό γλυκό…
δροσερό, ελαφρύ, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο!!!
igastronomie.gr
Ένα διαφορετικό γλυκό... δροσερό, ελαφρύ, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο!!!
Λίγα μυστικ...
Υλικά
8-10 άτομα
-
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
-
200 γρ βούτυρο
-
6-8 μήλα (ανάλογα με το μέγεθος)
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 1/2 ποτήρι νερό
-
γαρύφαλλο, κανέλλα
-
1 ποτήρι καρύδια (καλά κοπανισμένα)
-
1 μόρφατ
-
1 ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
15 Minutes
-
Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε σε ένα πυρέξ με το βούτυρο.
-
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη, το νερό, το γαρύφαλλο και τη κανέλα μέχρι να μαλακώσουν. Όπως είναι ζεστό το μείγμα με τα μήλα το βάζουμε με ένα σουρωτήρι πάνω από τα μπισκότα (σουρώνουμε δηλαδή τα μήλα και τα βάζουμε πάνω στα μπσικότα χωρίς το πολύ ζουμί). Με αυτό το τρόπο το βούτυρο θα λιώσει τελείως. Αφήνουμε να κρυώσει.
-
Κτυπάμε το μόρφατ στο μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο (ή το μισό αν δεν το θέλουμε πολύ γλυκό) και βάζουμε τη κρέμα πάνω από τα μήλα.
-
Τελειώνουμε ρίχνοντας το τριμμένο καρύδι και βάζουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου