Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Πατούδα Κρητικά νηστίσιμα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο
paradosiakimageiriki.blogspot.com
Πατούδα Κρητικά νηστίσιμα, Παραδοσιακή μαγειρική, Μαγειρική

Αποτέλεσμα εικόνας για πατουδα
Υλικά 
Για τη ζύμη:
2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι κρασιού τσικουδιά
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αμμωνία
750-800 γρ. αλεύρι μαλακό

Για τη γέμιση:
500 γρ. καρύδια
150 γρ. αμύγδαλα                                      Πατούδα Κρητικά νηστίσιμα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη                                               
1 φλ. τσαγιού μέλι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο                                   Πατούδα Κρητικά νηστίσιμα   
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μικρές φρυγανιές θρυμματισμένες
1 ποτήρι νερό

Για πασπάλισμα:
ζάχαρη άχνη


Οδηγίες
Για τη γέμιση: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα, ζεσταίνετε το νερό σε μέτρια φωτιά Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνετε και το μέλι και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αυτό, προσέχοντας να μην πάρει βράση το μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και προσθέτετε σταδιακά το σιρόπι ανακατεύοντας απαλά. Αφήνετε το μείγμα της γέμισης για αρκετές ώρες ή ακόμα από το προηγούμενο βράδυ να και να ενσωματωθούν οι γεύσεις.

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το ελαιόλαδο και τη τσικουδιά, προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και την αμμωνία και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε σταδιακά, σιγά σιγά και το αλεύρι (όσο χρειαστεί) και ζυμώνετε το μείγμα απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγετε καθένα από αυτά σε δίσκο με πάχος 3-4 χιλ. και διάμετρο 7-8 εκ. Βάζετε σε κάθε δίσκο μία γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και τον κλείνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Ψήνετε τα πατούδα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, για 15 λ περίπου, προσέχοντας να μην ξεροψηθούν.

Για πασπάλισμα: Τα αφαιρείτε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν καλά, τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και τα σερβίρετε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις