Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Sambali επιδόρπιο

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
540.284 προβολές
Şambali Tatlısı
Yarım kilo irmik
1 su bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbet için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 limon dilimi

Yapılışı: Bir kabın içerisine bütün malzemeleri ekleyip kaşıkla tamamen malzemeler birbirine karısana kadar karıştıralım.Dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı dökelim.Eşit olarak yayalım.kaşığın yada spatulanın altını ıslatıp üzerini dümdüz yapalım.Ucu biraz kalın bir bıçakla dibe kadar inmeden dilim dilim çizelim.Dolaba kaldırıp 1 saat dinlendirelim.Bu sırada irmikler şişecek ve tatlının kıvamı daha güzel olacaktır..Tatlıyı 175 derecede pişirelim..Tatlı sıcak şerbette sıcak ılık arası olacak.Şerbeti döküp en az 1 2 saat dinlendirelim.Son olarak çizdiğimiz dilimleri bıçakla keselim..Afiyet olsun
Sambali επιδόρπιο
 
Μισό κιλό σιμιγδάλι
1 ζάχαρη ζάχαρη
2 γιαούρτι με νερό
1 συσκευασία βανίλια
1 συσκευασία ψήσιμο σκόνης

Για σιρόπι:
4 ζάχαρη ζάχαρη
4 νερό ποτήρι νερό
1 φέτες λεμονιού

Εξισορρόπηση: Προσθέτουμε όλα τα συστατικά σε ένα δοχείο και το ανακατεύουμε μέχρι τα συστατικά να αναμειγνύονται πλήρως μαζί με το κουτάλι. Ας πετρελαίου το ορθογώνιο και να ρίξουμε το μείγμα. Διαδώστε το εξίσου. Ας υγρό το κάτω μέρος του κουταλιού ή spatulanin και να το κάνουμε ευθεία. Ας τραβήξουμε φέτες με φέτα πριν η άκρη πάει μέχρι κάτω με ένα μικρό παχύ μαχαίρι. Ας το βάλουμε στην ντουλάπα και να ξεκουραστούμε για 1 ώρες. Εν τω μεταξύ, το irmikler θα είναι πρησμένο και η υφή του γλυκού θα είναι καλύτερη.. Ας μαγειρέψουμε το επιδόρπιο στους 175 βαθμούς.. Το γλυκό ζεστό serbette θα είναι ανάμεσα σε ζεστό και ζεστό. Ας ρίξουμε το σιρόπι και να ξεκουραστούμε για τουλάχιστον 1 ώρες. Επιτέλους, ας κόψουμε τις φέτες που κλήρωση με ένα μαχαίρι.. Καλοτάξιδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις