Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Γρήγορη μηλόπιτα χωρίς ψήσιμο

 
xrysessyntages.gr
ΥΛΙΚΑ: 120 γρ. Μαλακό τυρί κρέμα 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας, χωρίστε σε δύο μέρη. 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο 5 δεσμίδες κρακεράκια σε ψίχουλα 1 μεγάλο ή δύο μικρά γλυκά τραγανά μήλα, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες 120 γρ. Κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 1 κουταλιά της σούπας κανέλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Χτυπήστε το τυρί […]
ΥΛΙΚΑ:
120 γρ. Μαλακό τυρί κρέμα
4 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας, χωρίστε σε δύο μέρη.
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
5 δεσμίδες κρακεράκια σε ψίχουλα
1 μεγάλο ή δύο μικρά γλυκά τραγανά μήλα, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
120 γρ. Κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπήστε το τυρί κρέμα με το μισό σιρόπι καραμέλας μέχρι να γίνει λείο και χωρίς σβώλους. Αφήστε το στην άκρη.
2. Ανακατέψτε τα ψίχουλα από τα κρακεράκια με το λιωμένο βούτυρο και απλώστε το μισό από αυτό στο κάτω μέρος από ένα μέτριο ταψί. Πιέστε προς τα κάτω για να σχηματιστεί μια κρούστα.
3. Απλώστε πάνω από τη κρούστα ένα στρώμα με τις φέτες των μήλων, προσέχοντας να μην επικαλύπτονται. Απλώστε το μισό από το μείγμα της κρέμας τυριού πάνω από τα μήλα και περιχύστε την υπόλοιπη καραμέλα από πάνω.
4. Προσθέστε άλλη μια στρώση με κρακεράκια, μήλα, και το μείγμα τυρί κρέμα. Απλώστε την κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής και πασπαλήστε την κανέλα. Βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 45 λεπτά
Σερβίρετε κρύο με επιπλέον σιρόπι καραμέλας.
papatrexas
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις