Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Σπιτικές καριόκες



ΥΛΙΚΑ 100 γρ. ‏καρύδια 225 γρ. ‏πτι μπερ 125 γρ. ‏βούτυρο 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας 150 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα 10 […]

ΥΛΙΚΑ
100 γρ. ‏καρύδια
225 γρ. ‏πτι μπερ
125 γρ. ‏βούτυρο
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
10 γρ. ‏κονιάκ
15 γρ. ‏κακάο
350 γρ. ‏κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.σ. ‏μέλι
1 κ.γ. κοφτή ‏κανέλα

Εκτέλεση
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο και μεταφέρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.

2
Στο μούλτι βάζετε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα χτυπάτε. Δεν θέλετε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.

3
Αδειάζετε το μείγμα του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, τη βανίλια και το μέλι.

4
Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5
Πιέζετε το μείγμα με τα χέρια ώστε να σφίξει και το τοποθετείτε σε μία διάφανη μεμβράνη.

6
Με τα χέρια μας το απλώνετε ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγετε στη μεμβράνη.

7
Ανοίγετε δύο μεμβράνες παράλληλα, να ακουμπάνε μεταξύ τους και τοποθετείτε το σαλάμι.

8
Τυλίγετε πολύ σφιχτά στις μεμβράνες.

9
Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.

10
Στη συνέχεια, αφαιρείτε με τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ.

11
Παίρνετε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάτε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρείτε και βάζετε πάνω σε μία λαδόκολλα.

12
Από τη στιγμή που το σαλάμι σας είναι παγωμένο θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Εναλλακτικά μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο.

13
Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και σερβίρετε.
foodmaniacs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις