xrysessyntages.gr
ΥΛΙΚΑ 100 γρ. καρύδια 225 γρ. πτι μπερ 125 γρ. βούτυρο 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα 10 […]
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. καρύδια
225 γρ. πτι μπερ
125 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
10 γρ. κονιάκ
15 γρ. κακάο
350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κοφτή κανέλα
Εκτέλεση
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο και μεταφέρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
2
Στο μούλτι βάζετε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα χτυπάτε. Δεν θέλετε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.
3
Αδειάζετε το μείγμα του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, τη βανίλια και το μέλι.
4
Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5
Πιέζετε το μείγμα με τα χέρια ώστε να σφίξει και το τοποθετείτε σε μία διάφανη μεμβράνη.
6
Με τα χέρια μας το απλώνετε ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγετε στη μεμβράνη.
7
Ανοίγετε δύο μεμβράνες παράλληλα, να ακουμπάνε μεταξύ τους και τοποθετείτε το σαλάμι.
8
Τυλίγετε πολύ σφιχτά στις μεμβράνες.
9
Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
10
Στη συνέχεια, αφαιρείτε με τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
11
Παίρνετε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάτε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρείτε και βάζετε πάνω σε μία λαδόκολλα.
12
Από τη στιγμή που το σαλάμι σας είναι παγωμένο θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Εναλλακτικά μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο.
13
Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και σερβίρετε.
foodmaniacs.gr
100 γρ. καρύδια
225 γρ. πτι μπερ
125 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
10 γρ. κονιάκ
15 γρ. κακάο
350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κοφτή κανέλα
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο και μεταφέρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
2
Στο μούλτι βάζετε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα χτυπάτε. Δεν θέλετε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.
3
Αδειάζετε το μείγμα του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, τη βανίλια και το μέλι.
4
Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5
Πιέζετε το μείγμα με τα χέρια ώστε να σφίξει και το τοποθετείτε σε μία διάφανη μεμβράνη.
6
Με τα χέρια μας το απλώνετε ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγετε στη μεμβράνη.
7
Ανοίγετε δύο μεμβράνες παράλληλα, να ακουμπάνε μεταξύ τους και τοποθετείτε το σαλάμι.
8
Τυλίγετε πολύ σφιχτά στις μεμβράνες.
9
Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
10
Στη συνέχεια, αφαιρείτε με τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
11
Παίρνετε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάτε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρείτε και βάζετε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Από τη στιγμή που το σαλάμι σας είναι παγωμένο θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Εναλλακτικά μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο.
13
Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και σερβίρετε.
foodmaniacs.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου