xrysessyntages.gr
Το τέλειο σνάκ! Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με σοκολάτα από τον κ.…
Το
τέλειο σνάκ! Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με σοκολάτα από τον κ. Παρλιάρο
και φύγαμε κουζίνα! Ας δούμε την Συνταγή! ΥΛΙΚΑ 50γρ. αμύγδαλα 50γρ.
φουντούκια 50γρ. φιστίκια Αιγίνης 90γρ. ζάχαρη 30γρ. νερό 250γρ.
κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα
βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρουν
βράση προσθέτουμε […]
Διαφήμιση
Το τέλειο σνάκ! Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με σοκολάτα από τον κ. Παρλιάρο και φύγαμε κουζίνα! Ας δούμε την Συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
50γρ. αμύγδαλα
50γρ. φουντούκια
50γρ. φιστίκια Αιγίνης
90γρ. ζάχαρη
30γρ. νερό
250γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε συνεχώς. Στην αρχή θα ζαχαρώσουν, αλλά επιμένετε στο ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που είναι στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.
Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Την ανακατεύουμε συνεχώς μέσα στο μπολ με μια ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), με κυκλικές κινήσεις μέχρι να κρυώσει και να γίνει πιο λεία και γυαλιστερή.
Μόλις
κρυώσουν οι ξηροί καρποί, θα έχουν ενωθεί σε ενιαίο κομμάτι. Τους σπάμε
σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία βουτάμε στην κουβερτούρα. Τα τινάζουμε
να πέσει η περίσσεια σοκολάτας και τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα
μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
πηγη: steliosparliaros.gr
50γρ. αμύγδαλα
50γρ. φουντούκια
50γρ. φιστίκια Αιγίνης
90γρ. ζάχαρη
30γρ. νερό
250γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε συνεχώς. Στην αρχή θα ζαχαρώσουν, αλλά επιμένετε στο ανακάτεμα μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που είναι στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.
Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Την ανακατεύουμε συνεχώς μέσα στο μπολ με μια ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), με κυκλικές κινήσεις μέχρι να κρυώσει και να γίνει πιο λεία και γυαλιστερή.
πηγη: steliosparliaros.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου