Δοκιμάστε
αυτή την ζύμη και θα την χρησιμοποιείτε συνέχεια!! Κάντε αρωματικά
κουλουράκια, πίτες, ρολά, κέικ, ζαχαρωτά, ντόνατς και άλλα νόστιμες
λιχουδιές! Ξεκινάμε:...
Δοκιμάστε αυτή την ζύμη και θα την χρησιμοποιείτε συνέχεια!! Κάντε αρωματικά κουλουράκια, πίτες, ρολά, κέικ, ζαχαρωτά, ντόνατς και άλλα νόστιμες λιχουδιές! Ξεκινάμε:
Υλικά
350 ml γάλα
– 2 αυγά.
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ·
– μια πρέζα αλάτι
– 50 g φρέσκια μαγιά
– 100 γραμμάρια βούτυρο ·
– 700-750 g αλεύρι
Εκτέλεση
3. Σταδιακά προσθέστε αλεύρι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.
4. Βάλτε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος (ώστε να φουσκώσει γρήγορα).
5. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε φτιάξετε οτιδήποτε θέλετε.
6. Πριν από το ψήσιμο θα αφήσετε πάλι τη ζύμη να φουσκώσει.
7. Αυτή η ζύμη μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για 7 ημέρες. Αν πρόκειται να ψήσετε γλυκά αρτοσκευάσματα , τότε μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης.
via
Δοκιμάστε αυτή την ζύμη και θα την χρησιμοποιείτε συνέχεια!! Κάντε αρωματικά κουλουράκια, πίτες, ρολά, κέικ, ζαχαρωτά, ντόνατς και άλλα νόστιμες λιχουδιές! Ξεκινάμε:
Υλικά
350 ml γάλα
– 2 αυγά.
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ·
– μια πρέζα αλάτι
– 50 g φρέσκια μαγιά
– 100 γραμμάρια βούτυρο ·
– 700-750 g αλεύρι
Εκτέλεση
- Διαλύστε τη φρέσκια ζύμη στο χλιαρό γάλα.
3. Σταδιακά προσθέστε αλεύρι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.
4. Βάλτε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος (ώστε να φουσκώσει γρήγορα).
5. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε φτιάξετε οτιδήποτε θέλετε.
6. Πριν από το ψήσιμο θα αφήσετε πάλι τη ζύμη να φουσκώσει.
7. Αυτή η ζύμη μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για 7 ημέρες. Αν πρόκειται να ψήσετε γλυκά αρτοσκευάσματα , τότε μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης.
via
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου