Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Φασκόμηλο: Βότανο με ισχυρές αντισηπτικές, αποχρεμπτικές, καρδιοτονωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

 

Φασκόμηλο: Βότανο με ισχυρές αντισηπτικές, αποχρεμπτικές, καρδιοτονωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Φασκόμηλο. Δεν είναι μόνο αυτό που νομίζετε.
Η ταπεινότητα του από την μια και η ξενομανία μας από την άλλη έφεραν το φασκόμηλο στις τελευταίες θέσεις των προτιμήσεων μας όχι μόνο ως ρόφημα, αλλά διαγράφοντας και ταυτόχρονα τις δεκάδες του εφαρμογές.

Βλέπεις είναι πολύ πιο “σικ” να απολαμβάνεις με την παρέα σου πανάκριβα αρωματικά μείγματα αποξηραμένων φρούτων και τσαγιών, από να ωφελείσαι από αποδεδειγμένης αξίας βότανα της Ελληνικής γης.

Και ενώ εμείς το υποτιμάμε οι Κινέζοι το ονομάζουν ελληνικό βλαστάρι και το θεωρούν καλύτερο από το τσάι οι οποίοι εδώ και αιώνες έχουν αναπτύξει ένα μοναδικό σύστημα παραδοσιακής ιατρικής βασιζόμενης στα βότανα τον Μεσαίωνα αντάλλασσαν την τριπλάσια ποσότητα της καλύτερης ποιότητας τσαγιού με μια μικρή ποσότητα φασκόμηλου.

Επί του προκειμένου, το φασκόμηλο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και προσφέρει απλόχερα στον ανθρωπινό οργανισμό σημαντικά οφέλη γνωστά από την αρχαιότητα.

Είναι καταγεγραμμένο πως οι Ελληνίδες υποδεχόντουσαν τους άνδρες τους από τον πόλεμο με ένα ρόφημα από φασκόμηλο για να διεγείρουν τη γονιμότητά τους, ενώ ο Διοσκουρίδης συνιστούσε φασκόμηλο, γενικότερα για τις αιμορραγίες από τραυματισμούς ή και την άτακτη περίοδο των γυναικών.

Ας το γνωρίσουμε καλύτερα μιας και είναι σίγουρος πως θα το ανεβάσετε στην συνείδηση σας κάθετα.

Το φασκόμηλο ή φασκομηλιά, Σάλβια η φαρμακευτική επιστημονικά ή Ελελίφασκος ο φαρμακευτικός στην φαρμακευτική Ελληνική καθαρεύουσα.
Η κοινή του ονομασία στα Αγγλικά είναι Sage Garden Sage
Πολυετές θαμνώδες φυτό που ανήκει στο γένος των Αγγειόσπερμων.
Θα το συναντήσουμε σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και κυρίως σε τόπους ξηρούς και πετρώδεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις