Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Να είσαι εσύ η νότα σου


Ο Θεός παίρνει τον κοσμικό
αυλό του και φυσά.
Κάθε νότα είναι μια ανάγκη
που προέρχεται από έναν από εμάς,
ένα πάθος,

ένας πόνος για κάτι που επιθυμούμε`
Να θυμάσαι από ποια χείλη
Έρχεται η ανάσα-πνοή
Και να είναι η νότα σου καθαρή.
Μην προσπαθείς να την πνίξεις.
Να είσαι εσύ η νότα σου.
Θα σου δείξω πως αυτό και μόνο αρκεί
Ανέβα στην ταράτσα την νύχτα,
Στην πόλη της ψυχής σου.
Ας ανέβουν όλοι στις ταράτσες τους
Να τραγουδήσουν τις νότες τους!
Τραγουδήστε δυνατά!
Τζελαλαντίν Ρουμί

Χρήσιμα Tips για την Ασφάλεια Τροφίμων

Χρήσιμα Tips για την Ασφάλεια Τροφίμων

1. Mην αφήνετε τα τρόφιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

2.Tοποθετήστε τα άμεσα στη συντήρηση, στην κατάψυξη ή στα ράφια της κουζίνας σας, ακολουθώντας τις οδηγίες αποθήκευσης που αναφέρονται στις συσκευασίες των προϊόντων. Oποιαδήποτε καθυστέρηση τοποθέτησης ευπαθών προϊόντων στο ψυγείο σημαίνει μεταβολή της θερμοκρασίας τους
και ενδεχομένως αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους.

3. Tοποθετείτε τα μαγειρεμένα και έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα σε διαφορετικά ράφια από τα ωμά τρόφιμα.

4. Tοποθετείτε τα ωμά τρόφιμα στα κάτω ράφια του ψυγείου.

5. Aποθηκεύετε τα τρόφιμα σε κλειστά δοχεία ή σκεύη ή σκεπάζετέ τα με διάφανη μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Eλέγχετε αν υπάρχει διαρροή υγρών από τα ωμά τρόφιμα (κρεατικά, ψάρια κ.λπ.).

6. Pυθμίζετε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας στη χαμηλότερη δυνατή επιλογή, ώστε να αποφεύγεται αφενός η δημιουργία πάγου και να επιτυγχάνεται αφετέρου η μέγιστη διατηρησιμότητα των τροφίμων.

7. H ιδανική θερμοκρασία για τη συντήρηση του ψυγείου σας είναι μικρότερη από +5°C.
Προϊόντα που στο κατάστημα προσφέρονται σε ψυχόμενο χώρο πρέπει να τοποθετούνται απαραίτητα στο ψυγείο.

8. Διατηρείτε το ψυγείο σας καθαρό και σιγουρευτείτε ότι λειτουργεί κανονικά συμβουλευόμενοι τις οδηγίες του κατασκευαστή του.

9. Tηρείτε πάντα τις οδηγίες καλής χρήσης και ακολουθείτε τη συχνότητα των αποψύξεων που πρέπει να κάνετε.

10. Mην υπερφορτώνετε το ψυγείο σας και μην αφήνετε μέσα προϊόντα ασυσκεύαστα ή με ανοιχτή τη συσκευασία τους - ειδικά έτοιμα για κατανάλωση ή μαγειρεμένα - που μπορεί να επηρεάσουν ή να επηρεαστούν από την οσμή άλλων προϊόντων.

11. Tα ξηρά προϊόντα φυτικής προέλευσης, τα δημητριακά, τα όσπρια, το ρύζι, το αλεύρι, τα ζυμαρικά, οι κονσέρβες και οι ξηροί καρποί πρέπει να φυλάσσονται σε καθαρό, δροσερό και ξηρό περιβάλλον.

12. Tα όσπρια, το ρύζι, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά γενικά καλό είναι να φυλάσσονται σε γυάλινα ή πλαστικά δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς.

ab.gr

Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή

Στο σύνδεσμο αυτό μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο ή να το κατεβάσετε

πηγή  http://www.saitapublications.gr/2012/10/ebook.3.html

Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή

Τίτλος: Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή
Συγγραφέας: Λευτέρης Κρητικός
ISBΝ: 978-618-80220-3-4
Συντελεστές
Επιμέλεια-Διορθώσεις: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Σύντομη περίληψη
Ένας πωλητής ασφαλειών στα τέλη της δεκαετίας του ’90 πέφτει σε κατάθλιψη εξαιτίας της αδυναμίας του να είναι παραγωγικός κι εν τέλει αξιοπρεπώς βιοποριζόμενος.
Καταφεύγει σε ψυχιατρική βοήθεια δεχόμενος να γίνει πειραματόζωο μιας καινούργιας μορφής ψυχανάλυσης. Την πρωτότυπη μορφή ψυχανάλυσης αναλαμβάνει με τις οδηγίες του ψυχιάτρου ένας επίσης καταθλιπτικός συγγραφέας. Και ξεκινά η θεραπεία. Ο συγγραφέας χτίζει έναν κόσμο όπου οι πρωταγωνιστές του έχουν φτάσει σ' έναν κοινό παρανομαστή, σε μια συνισταμένη απελπισίας. Είναι όλοι τους θυμωμένοι από κάτι. Κι έχουν γίνει βορά του θυμού τους ο οποίος μεγαλώνει συντρίβοντας εντός τους οτιδήποτε δημιουργικό, ποιητικό και ζωοδόχο.
Ο CEO μιας πολυεθνικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, ο ασφαλιστής, ο ντελιβεράς, η φέρελπις συγγραφέας, ο αλκοολικός, ο συνταξιούχος ναυτικός. Μια ετερόκλητη παρέα που συναντιέται άθελά της κι εξαναγκάζεται να συγχρωτιστεί και να υποδυθεί αυτό που πραγματικά είναι ο καθένας κι όχι αυτό που θα ήθελε να είναι.
Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Οκτώβριο του 2012.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΝΙΚΟ της Βάσως Ραπτογιάννη *

πηγή http://www.onestory.gr/post/34477339107

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΝΙΚΟ

της Βάσως Ραπτογιάννη *
.
Πέφτεις στο κρεβάτι. Κλείνεις τα μάτια, αλλά ύπνος πουθενά.
Θυμάσαι μόνο.
Το πρώτο φιλί σε μια σκουριασμένη κούνια τέλος καλοκαιριού έντεκα χρόνια πριν, κάτι κουτάκια μπύρας, μια αφιέρωση σε μια χαρτοπετσέτα, ένα σπασμένο πιάτο κι ένα μαραμένο τριαντάφυλλο.
Αλλάζεις πλευρό.
Πόσο χρονών είσαι;
Τον αγαπάς, αλλά δεν του το λες.
Κιτρινισμένα φύλλα, φθινόπωρο, μια λακκούβα που δεν βλέπεις και πατάς και γίνεσαι μούσκεμα, ένα στυλό που δεν γράφει πια κι ένα πρωινό με νεύρα και χάλια καφέ.
Μπορεί να έφταιγαν τα νεύρα που ήταν χάλια ο καφές.
Τώρα δεν έχει σημασία.
Πότε γέρασες;
Η πρώτη διαδήλωση, χέρι με χέρι, φωνές και πλακάτ και δακρυγόνα στη μούρη κι εσύ να κλαις, αλλά να μην φταίνε τα δακρυγόνα.
Εφτά αποτσίγαρα στο τασάκι.
Τα μετράς.
Ακριβώς εφτά, γιατί τελείωσαν τα χαρτάκια και βαριόσουν να πας μέχρι το περίπτερο.
Σκόρπια λόγια, μια αγκαλιά, ένα βιβλίο ανοιγμένο στη σελίδα 139, άπλυτα πιάτα τριών ημερών κι ένα χάρτινο κουτί από χυμό λεμόνι πάνω στο γραφείο.
Πόσο καιρό έχει εκεί;
Σου λείπει. Το ξέρω. Κι εμένα μου λείπει.
Περνάει το σκουπιδιάρικο. Πάλι ξέχασες να πετάξεις τα σκουπίδια.
Δεν βαριέσαι.
Η μυρωδιά τους θα καλύψει τη μυρωδιά από το κουφάρι σου.
Ανοίγεις την τηλεόραση. Να χαζέψεις. Πατάς τα κουμπιά αδιάφορα. Τίποτα δεν έχει. Την κλέινεις. Κοιτάς το ταβάνι.
Χαμογελάς, αλλά δεν ξέρεις γιατί.
Γιατί τον σκέφτεσαι.
Κρατάς το μαξιλάρι σφιχτά. Κι άλλο λίγο. Μόνο που δεν κλαις πια.
Ένα κομμένο κουμπί, η αγαπημένη σου κούπα, μια πράσινη τσαλακωμένη μπλούζα πεταμένη στο πάτωμα, οι γραμμές που τελειώνουν, μια μαύρη γάτα που περνάει το δρόμο, για ποτό στις εννιά στα Εξάρχεια, τότε που δούλευες στο Κέντρο και σε χαιρετούσαν τα εξαρτημένα παιδιά, τσέπες γεμάτες εισητήρια του μετρό.
Έκανες πολλές διαδρομές και πουθενά δεν πήγες.
Τυλίγεις το πάπλωμα πιο σφιχτά γύρω από το κορμί σου. Κάνει κρύο ξαφνικά.
Να του πεις ότι τον αγαπάς.
Καλημέρα.
Ξέχασα. Δεν κοιμήθηκες ακόμα.
.
Η Βάσω Ραπτογιάννη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ακόμα φοιτήτρια ψυχολογίας.
[ facebook ] [ e-mail ]

6 τροφές θεραπευτικές για το στομάχι



 6 τροφές θεραπευτικές για το στομάχι

 


Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι οι γαστρεντερικές παθήσεις, όπως φούσκωμα, διάρροια και κράμπες στο στομάχι, συμβαίνουν έως και έξι φορές πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Αποφύγετε τον πόνο στο στομάχι σας κόβοντας τα τρόφιμα που προκαλούν αυτές τις δυσάρεστες αντιδράσεις και ξεκινήστε να συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας τρόφιμα που είναι καλά για το σώμα σας. Από τις θεραπευτικές ιδιότητες για το πεπτικό του πίτουρο βρώμης στις χαλαρωτικές δράσεις της κανέλας, τα τρόφιμα αυτά θα σας δώσουν την ανακούφιση που θέλετε και που χρειάζεστε περισσότερο.

Παπάγια
Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τα έλκος, τις στομαχικές διαταραχές, τη διάρροια και το αίσθημα καύσου. Η παπάγια περιέχει παπαΐνη, ένα φυσικό ένζυμο του πεπτικού που βοηθά στη διάλυση των τροφίμων που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι.

Πίτουρο βρώμης
Είναι μια σημαντική πηγή τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων φυτικών ινών. (Διαλυτές διαλύονται στο νερό, οι αδιάλυτες όχι) Χρειάζεστε και τους δύο τύπους ινών για την καλή υγεία του πεπτικού σας συστήματος. Bonus: Το πίτουρο βρώμης μειώνει τη χοληστερόλη.

Μήλα
Όχι μόνο είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, είναι επίσης πλούσια σε πηκτίνη και άλλα ένζυμα που βοηθούν το σώμα να απελευθερώσει τα μόρια των τροφίμων που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι. Ευαίσθητο στομάχι; Δοκιμάστε τα ψητά και όχι ωμά.

Κανέλα
Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τόσο της πρωινής ναυτίας όσο και της διάρροιας. Πασπαλίστε την σε αλμυρά τρόφιμα (όπως το κοτόπουλο) καθώς και στα γλυκά (μηλόπιτα).

Μάραθος
Αυτό το βότανο είναι ένα φυσικό θεραπευτικό για το στομάχι, που είναι ένας από τους λόγους που το βλέπετε συχνά να προσφέρεται στο τέλος ενός γεύματος σε ινδικά εστιατόρια. Μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

Αβοκάντο
Εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, φυτικές ίνες και φιλικά για το στομάχι (αλλά και την καρδιά) έλαια, τα αβοκάντο βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού. Δοκιμάστε μερικές λεπτές φέτες σε σάντουιτς αντί της συνηθισμένης μαγιονέζας.

Δαμβουνέλη Αλεξάνδρα, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, PGDip Διατροφής Αθλητών
healthpost.gr

Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο



 

Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο

• 4 μέτρια λαβράκια 300-400 γρ. το καθένα
• 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αρακά κατεψυγμένο
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα
• 1 ½ κουταλιά σούπας μουστάρδα πικάντικη
• Χυμό από ένα λεμόνι
• Ξύσμα από μισό λεμόνι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι

Καθαρίζουμε τα ψάρια (εφόσον δεν χρησιμοποιήσουμε φιλέτα). Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σκορπάμε τριγύρω τον αρακά με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Σε βάζο που κλείνει καλά, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε και χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε το φαγητό και το βάζουμε στο κέντρο του φούρνου.

Ανάβουμε το γκριλ στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 23-30 λεπτά περίπου.

ab.gr

Ντον Τζιοβάννι




Ο Ντον Τζιοβάννι είναι όπερα δύο πράξεων σε μουσική του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και ιταλικό λιμπρέτο του Λορέντσο Ντα Πόντε. Έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο των Τάξεων στην Πράγα στις 29 Οκτωβρίου 1787. Το λιμπρέτο του Ντα Πόντε θεωρήθηκε, όπως και πολλά άλλα εκείνης της εποχής, ως dramma giocoso, ένας όρος που υποδηλώνει τον συνδυασμό σοβαρής και κωμικής δράσης. Ο Μότσαρτ εισήγαγε το έργο στον κατάλογό του ως "Όπερα Μπούφα". Αν και μερικές φορές χαρακτηρίζεται κωμικό, το έργο συνδυάζει κωμικά, μελοδραματικά και υπερφυσικά στοιχεία.

Το έργο ολοκληρώθηκε την προηγουμένη της πρεμιέρας, δηλαδή στις 28 Οκτωβρίου 1787 και αφού ο Ντα Πόντε κλήθηκε πίσω στη Βιέννη για να δουλέψει πάνω σε μία άλλη όπερα. Κάποιες άλλες αναφορές φέρουν το έργο να ολοκληρώθηκε την ημέρα της πρεμιέρας. Πιο πιθανό, όμως, είναι ότι ολοκληρώθηκε την προηγούμενη μέρα, υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι ο Μότσαρτ κατέγραψε την ολοκλήρωση της όπερας στις 28 Οκτωβρίου.

Η πρεμιέρα της όπερας έγινε στις 29 Οκτωβρίου στην Πράγα υπό τον πλήρη τίτλο Il Dissoluto Punito ossia il Don Giovanni Dramma giocoso in due atti. Η Prager Oberamtszeitung ανέφερε ότι "οι γνώστες και οι μουσικοί λένε ότι η Πράγμα δεν έχει ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο" και ότι "η όπερα ... είναι εξαιρετικά δύσκολη στην εκτέλεσή της."[1] Η Provincialnachrichten της Βιέννης ανέφερε ότι ο Μότσαρτ "διηύθυνε αυτοπροσώπως και το πολυάριθμο κοινό τον υποδέχθηκε θριαμβευτικά."[2]

Ο Μότσαρτ επέβλεψε επίσης και την πρεμιέρα στη Βιέννη, η οποία έλαβε χώρα στις 7 Μαΐου 1788. Για την παραγωγή αυτή, έγραψε δύο νέες άριες με αντίστοιχα ρετσιτατίβα: την άρια του Ντον Οτάβιο Dalla sua pace (K.540a, τη συνέθεσε ο Μότσαρτ στις 24 Απριλίου για τον τενόρο Φραντσέσκο Μορέλα), την άρια της Ελβίρα In quali eccessi ... Mi tradì quell'alma ingrata (K.540c, τη συνέθεσε ο Μότσαρτ στις 30 Απριλίου για την σοπράνο Κατερίνα Καβαλιέρι)[3] και το ντουέτο μεταξύ του Λεπορέλο και της Ζερλίνα Per queste tue manine (K.540b, σύνθεση στις 28 Απριλίου).

Στην Φωτογραφία το ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ στα 1797

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%A4%CE%B6%CE%B9%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9_%28%CE%9C%CF%8C%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%84%29

Οκτάβιο Παζ / Ο δρόμος

Οκτάβιο Παζ / Ο δρόμος
ζωγρ.graham gercken

Ειν’ ένας δρόμος μακρύς και σιωπηλός.

Βαδίζω στο σκοτάδι και παραπατώ και πέφτω

και σηκώνομαι και με πόδια τυφλά πατώ πέτρες βουβές και ξερά φύλλα
και κάποιος πίσω μου κάνει το ίδιο:

Αν σταματήσω, σταματάει

Αν τρέξω, τρέχει. Στρέφομαι κανείς.

Τα πάντα σκοτεινά και δίχως έξοδο

και στρίβω και ξαναστρίβω σε γωνιές που πάντα βγάζουνε στο δρόμο

όπου κανένας δεν περιμένει, δε μ’ ακολουθεί

όπου εγώ ακολουθώ κάποιονε που παραπατά και που σηκώνεται και λέει βλέποντας- με: κανείς.

Διακοσμήστε με ριχτάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Διακοσμήστε με ριχτάρια Διακοσμήστε με ριχτάρια

Η είσοδος του φθινοπώρου δημιουργεί σε όλες μας την ανάγκη για ανανέωση των χώρων του σπιτιού. Αν είσαστε από τις τυχερές που μπορείτε να διαθέσετε ένα σεβαστό ποσό για να αντικαταστήσετε κάποια βασικά κομμάτια όπως τα τραπεζάκια, τον καναπέ κτλ να σας συγχαρώ και να σας ομολογήσω ότι σας ζηλεύω.

Αν, από την άλλη ανήκετε στην μεγάλη πλειοψηφία –όπως κι εγώ- που, ειδικά
φέτος, το πορτοφόλι μας διαθέτει… λιγοστό περιεχόμενο, είναι η ώρα να φροντίσετε για την πολυπόθητη ανανέωση του χώρου με όσο γίνεται χαμηλότερο κόστος.

Ο πιο διαδεδομένος και πιο οικονομικός τρόπος για να αλλάξετε την όψη του καθιστικού και του σαλονιού είναι με το να εκμεταλλευτείτε τις διακοσμητικές ικανότητες, που ένα ριχτάρι μπορεί να σας προσφέρει.

Με ένα ριχτάρι μπορείτε να:
► Προσθέσετε χρώμα σε ένα μονόχρωμο καθιστικό.
► Να αλλάξετε τους χρωματικούς συνδυασμούς του χώρου.
► Να καλύψετε έναν φθαρμένο καναπέ, κάνοντάς τον να μοιάζει πιο… καινούργιος.
► Να κουκουλώσετε τον λεκέ ή κάποια άλλη ατέλεια που το κατοικίδιο ή το αγγελούδι σας «στόλισε» τον καναπέ σας.

Στο εμπόριο θα βρείτε μια ατελείωτη ποικιλία από σχέδια και υλικά. Από πανάκριβες γούνες και κασμίρια μέχρι πιο προσιτά σενίλ και βαμβακερά ριχτάρια.

Τα σχέδιά τους ακολουθούν τις τάσεις της μόδας άρα… διαλέξτε fashion trend και ντύστε αναλόγως το σαλόνι σας ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες.

1. Όλα με μέτρο
Μην καλύψετε όλους τους καναπέδες, όλες τις πολυθρόνες και όλες τις καρέκλες με ριχτάρια. Το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον κιτς. Αποφασίστε λοιπόν, ποιον καναπέ απ’ όλους θα διακοσμήσετε με ένα ριχτάρι πριν αποφασίσετε για το σχέδιο. Διαφορετικά μεγέθη και στιλ καναπέδων χρειάζονται διαφορετικά στιλ ριχταριών.

2. Διαλέξτε χρώμα
Περιεργαστείτε τον χώρο σας, αποφασίστε αν θα κρατήσετε ή όχι κάποια χρωματιστά διακοσμητικά, σκεφτείτε ποια χρώματα ταιριάζουν στο ύφασμα του καναπέ σας και με αυτά τα κριτήρια αποφασίστε σε ποια χρωματική γκάμα θα στραφεί η αναζήτησή σας. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν ολόλευκο καναπέ, δώστε του χρώμα διαλέγοντας ένα ριχτάρι σε καυτό κόκκινο χρώμα.

3. Επιλέξτε υλικό
Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος ο καναπές σας είναι καθοριστικό για το τι ριχτάρι θα επιλέξετε. Για παράδειγμα ένας καλόγουστος αλλά «κρύος» δερμάτινος καναπές μπορεί να αποκτήσει ζεστασιά με ένα σενίλ ριχτάρι.

Και τώρα μπορείτε να διακοσμήσετε!
Είσαστε έτοιμες λοιπόν να διαλέξετε το ριχτάρι που θα δώσει άλλη όψη τον χώρο του καθιστικού ή του σαλονιού σας. Και το κάνατε! Επιλέξατε το ριχτάρι που ταιριάζει απόλυτα στο γούστο σας αλλά και στον χώρο.

Κάντε αρκετές δοκιμές πάνω στον καναπέ για το πώς θα το στρώσετε. Αν είναι μικρό μπορείτε να το ρίξετε διαγώνια, καλύπτοντας το ένα μπράτσο του καναπέ. Αν είναι μεγάλο μπορείτε να το στερεώσετε κάτω από τα μαξιλάρια έτσι ώστε να μην σέρνεται στο πάτωμα και να μην ξεστρώνεται εύκολα.

Αφού στρώσετε το ριχτάρι σας συμπληρώστε την ανανέωση της εμφάνισης του καθιστικού με διακοσμητικά μαξιλαράκια στα χρώματα του καναπέ ή του ριχταριού. Μη φοβηθείτε να «παίξετε» με τα ασορτί σχέδια. Διαλέξτε εμπριμέ ή πολύχρωμα μαξιλαράκια για να τα συνδυάστε με ένα μονόχρωμο ριχτάρι ή το αντίθετο.

fe-mail.gr

Μόνο δυο λέξεις



Μόνο δυο λέξεις

Κάποτε υπήρχε ένα μοναστήρι που ήταν πολύ αυστηρό. Ακολουθώντας όρκο σιωπής, κανένας δεν επιτρεπόταν να μιλήσει. Αλλά υπήρχε μια εξαίρεση σ’ αυτόν τον κανόνα. Κάθε δέκα χρόνια οι μοναχοί μπορούσαν να πουν δυο λέξεις. Αφού πέρασε τα δέκα πρώτα χρόνια στο μοναστήρι, ένας μοναχός πήγε στον ηγούμενο.

«Πέρασαν δέκα χρόνια» του είπε ο ηγούμενος. 
«Ποιες είναι οι δυο λέξεις που θα ήθελες να πεις;»


«Κρεβάτι… σκληρό…» του είπε.

«Κατάλαβα» του είπε ο ηγούμενος.

Δέκα χρόνια αργότερα ξαναγύρισε στο γραφείο του ηγούμενου.

«Πέρασαν αλλά δέκα χρόνια, ποιες είναι οι δυο λέξεις που θα ήθελες να πεις;»

«Φαγητό… χάλια…» είπε ο μοναχός

«Κατάλαβα»

Πέρασαν ακόμα δέκα χρόνια και ο μοναχός συνάντησε ξανά τον ηγούμενο που τον ρώτησε:

«Ποιες είναι οι δυο λέξεις σου μετά από αυτά τα δέκα χρόνια;»

«Εγώ… παραιτούμαι…» είπε ο μοναχός.

«Λοιπόν, βλέπω το γιατί» είπε ο ηγούμενος «το μόνο που κάνεις είναι να παραπονιέσαι!»

Δημοφιλείς αναρτήσεις