Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο
• 4 μέτρια λαβράκια 300-400 γρ. το καθένα
• 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αρακά κατεψυγμένο
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα
• 1 ½ κουταλιά σούπας μουστάρδα πικάντικη
• Χυμό από ένα λεμόνι
• Ξύσμα από μισό λεμόνι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
Καθαρίζουμε τα ψάρια (εφόσον δεν χρησιμοποιήσουμε φιλέτα). Τα
τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σκορπάμε τριγύρω τον αρακά με τα
κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Σε βάζο που κλείνει καλά, ρίχνουμε
τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και
πιπέρι. Κλείνουμε και χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε το φαγητό και το βάζουμε
στο κέντρο του φούρνου.
Ανάβουμε το γκριλ στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 23-30 λεπτά περίπου.
ab.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου