Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αέρινο κέικ με γιαούρτι και τριμμένο μπισκότο


 Αέρινο κέικ με γιαούρτι και τριμμένο μπισκότο

Αφράτο και αέρινο κέικ όπως , σαν ένα cheesecake, με βελούδινη υφή και σχεδόν λιώνει στο στόμα. Μοιράζομαι το κέικ μαζί σας γιατί είμαι βέβαιος πώς θα ενθουσιάσει τους πάντες. Αυτή η συνταγή θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας.


 
για την βάση:
• 100 γρ μπισκότα digestive (θρυμματισμένα)
• 50 γρ καρύδια, ελαφρά καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
• 50 γρ καστανή ζάχαρη
• 1 1/2 κ.σ στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
• 1 κ.γλκ κανέλλα σκόνη
• 50 γρ βούτυρο, κρύο κομμένο σε κομάτια

για το κέικ:
• 150 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
• 100 γρ ζάχαρη άχνη
• 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
• 2 βανίλιες σκόνη
• 1 πρέζα αλάτι
• 200 γρ αλεύρι κέικ που φουσκώνει μόνο του
• 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Για την βάση μπισκότο: Αλέθεται τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνετε σκόνη. Τα μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτετε την ζάχαρη, τα καρύδια ψιλοκομμένα, την κανέλα σκόνη, τον στιγμιαίο καφέ, το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ανακατεύετε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Για το μείγμα κέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το αλάτι, της βανίλιες. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και χτυπήστε με μίξερ χειρός για 5΄σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα αλευριού και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 2΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης απαλά..

Για το μοντάρισμα: Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. με αποσπώμενη βάση. Βουτυρώνετε και στρώνετε το 1/3 του μείγματος μπισκότου.

Το πατάτε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ρίχνετε την μισή ζύμη κέικ και απλώνετε με μια σπάτουλα. Ρίχνετε το 1/3 μείγμα μπισκότο ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα. Τέλος ρίχνετε την υπόλοιπη ζύμη κέικ και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μπισκότο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 c αντιστάσεις και ψήνετε στην προτελευταία σχάρα για 45- 50 λεπτά, ή μέχρι όταν βάλετε μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Βγάζετε το κέικ και αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

lekkas-giorgos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις