ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1/2 ποτήρι χυμό λεμόνι και το ξύσμα του
1 ποτήρι νερό που μέσα έχουμε βράσει για 5', 2 ξυλάκια κανέλα και 1/2 κουταλάκι "καρφιά" γαρύφαλλο
1 σφηνάκι κονιάκ
150γ καρύδια κοπανισμένα
150γ αμύγδαλα κοπανισμένα (εγώ τα βάζω με τη φλούδα)
150γ σταφίδες ξανθές και μαύρες
1 πρέζα αλάτι
1 φαρίνα (500γ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο
Βράζουμε το νερό με τα μυρωδικά.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε όλα τα υγρά, τα ξύσματα
και τους ξηρούς καρπούς, το αλάτι μαζι με το αλευρι μεχρι να πετύχουμε την πυκνότητα
του κέικ. Ψήνουμε περίπου για 1 ώρα στους 180ο
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1/2 ποτήρι χυμό λεμόνι και το ξύσμα του
1 ποτήρι νερό που μέσα έχουμε βράσει για 5', 2 ξυλάκια κανέλα και 1/2 κουταλάκι "καρφιά" γαρύφαλλο
1 σφηνάκι κονιάκ
150γ καρύδια κοπανισμένα
150γ αμύγδαλα κοπανισμένα (εγώ τα βάζω με τη φλούδα)
150γ σταφίδες ξανθές και μαύρες
1 πρέζα αλάτι
1 φαρίνα (500γ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο
Βράζουμε το νερό με τα μυρωδικά.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε όλα τα υγρά, τα ξύσματα
και τους ξηρούς καρπούς, το αλάτι μαζι με το αλευρι μεχρι να πετύχουμε την πυκνότητα
του κέικ. Ψήνουμε περίπου για 1 ώρα στους 180ο