Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Σαν σήμερα, 25 Αυγούστου 1898

Φωτογραφία: Σαν σήμερα, 25 Αυγούστου 1898 

Σφαγή 700 Ελλήνων και 15 Άγγλων στο Ηράκλειο (Κρήτη) από τους Τούρκους (η σημερινή κεντρική «οδός 25ης Αυγούστου» στην πόλη ονομάσθηκε έτσι από αυτό το γεγονός).

Τον Αύγουστο του 1898 οι Τούρκοι προχώρησαν σε άγριες σφαγές των Χριστιανών στο Ηράκλειο πράγμα που οδήγησε τους ξένους ναυάρχους στην απόφαση για την απομάκρυνση των Τούρκων. Η Τουρκική χωροφυλακή αποχώρησε μαζί με τον Τουρκικό στρατό, ενώ οι ναύαρχοι ανέλαβαν την διοίκηση της Μεγαλονήσου. Στο διάστημα που μεσολάβησε έως την άφιξη του πρίγκιπα Γεώργιου, τον Δεκέμβριο του 1898, η Μεγαλόνησος διοικείτο από τους Διοικητές των Διεθνών στρατευμάτων. Οι Άγγλοι διοικούσαν το νομό Ηρακλείου, οι Ρώσοι το νόμο Ρεθύμνου, οι Γάλλοι το νομό Λασιθίου και οι Ιταλοί τους νομούς Χανίων και Σφακιών.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Σαν σήμερα, 25 Αυγούστου 1898

Σφαγή 700 Ελλήνων και 15 Άγγλων στο Ηράκλειο (Κρήτη) από τους Τούρκους (η σημερινή κεντρική «οδός 25ης Αυγούστου» στην πόλη ονομάσθηκε έτσι από αυτό το γεγονός).

Τον Αύγουστο του 1898 οι Τούρκοι προχώρησαν σε άγριες σφαγές των Χριστιανών στο Ηράκλειο πράγμα που οδήγησε τους ξένους ναυάρχους στην απόφαση για την απομάκρυνση των Τούρκων. Η Τουρκική χωροφυλακή αποχώρησε μαζί με τον Τουρκικό στρατό, ενώ οι ναύαρχοι ανέλαβαν την διοίκηση της Μεγαλονήσου. Στο διάστημα που μεσολάβησε έως την άφιξη του πρίγκιπα Γεώργιου, τον Δεκέμβριο του 1898, η Μεγαλόνησος διοικείτο από τους Διοικητές των Διεθνών στρατευμάτων. Οι Άγγλοι διοικούσαν το νομό Ηρακλείου, οι Ρώσοι το νόμο Ρεθύμνου, οι Γάλλοι το νομό Λασιθίου και οι Ιταλοί τους νομούς Χανίων και Σφακιών.

Γ. ΔΡΟΣΙΝΗΣ "Ὁ Ἥλιος καὶ ὁ Ἀέρας"

Φωτογραφία: Γ. ΔΡΟΣΙΝΗΣ "Ὁ Ἥλιος καὶ ὁ Ἀέρας"

Ὁ Ἀέρας θύμωσε,
μὲ τὸν Ἥλιο μάλωσε.
Ὁ Ἀέρας ἔλεγε:
– Εἶμαι δυνατότερος!
Καὶ ὁ Ἥλιος ἔλεγε:
– Σὲ περνῶ στὴ δύναμη!
Ἕνας γέρος γεωργὸς
μὲ τὴ μαύρη κάπα του
στὸ χωράφι πήγαινε.

Ὁ Ἀέρας λάλησε:
– Ὅποιος ἔχει δύναμη
παίρνει ἀπὸ τὸν γέροντα
τὴ χονδρὴ τὴν κάπα του!

Φύσησε, ξεφύσησεν,
ἔσκασε στὸ φύσημα,
ἄδικος ὁ κόπος του.

Κρύωσεν ὁ γέροντας
καὶ διπλὰ τυλίχθηκε
στὴ χονδρὴ τὴν κάπα του.

Μὰ κι ὁ Ἥλιος λάλησε:
– Ὅποιος ἔχει δύναμη
παίρνει ἀπὸ τὸ γέροντα
τὴ χονδρὴ τὴν κάπα του!

Ἔφεξεν ὁλόλαμπρος,
καλοσύνη σκόρπισε,
κι ἔβγαλεν ὁ γέροντας
τὴ χονδρὴ τὴν κάπα του.

Πάλι ξαναλάλησε:
– Ἄκουσε καὶ μάθε το,
σὲ περνῶ στὴ δύναμη,
γιατὶ πᾶς μὲ τὸ κακὸ
κι ἐγὼ πάω μὲ τὸ καλό!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ http://www.panoramio.com/user/5409243?with_photo_id=47549817
ΤΑ ΡΑΝΤΙΣΜΕΝΑ(Ομάδα καλλιτεχνικών, λογοτεχνικών, αναζητήσεων).
Γ. ΔΡΟΣΙΝΗΣ "Ὁ Ἥλιος καὶ ὁ Ἀέρας"

Ὁ Ἀέρας θύμωσε,
μὲ τὸν Ἥλιο μάλωσε.
Ὁ Ἀέρας ἔλεγε:
– Εἶμαι δυνατότερος!
Καὶ ὁ Ἥλιος ἔλεγε:
– Σὲ περνῶ στὴ δύναμη!
Ἕνας γέρος γεωργὸς
μὲ τὴ μαύρη κάπα του
στὸ χωράφι πήγαινε.

Ὁ Ἀέρας λάλησε:
– Ὅποιος ἔχει δύναμη
παίρνει ἀπὸ τὸν γέροντα
τὴ χονδρὴ τὴν κάπα του!

Φύσησε, ξεφύσησεν,
ἔσκασε στὸ φύσημα,
ἄδικος ὁ κόπος του.

Κρύωσεν ὁ γέροντας
καὶ διπλὰ τυλίχθηκε
στὴ χονδρὴ τὴν κάπα του.

Μὰ κι ὁ Ἥλιος λάλησε:
– Ὅποιος ἔχει δύναμη
παίρνει ἀπὸ τὸ γέροντα
τὴ χονδρὴ τὴν κάπα του!

Ἔφεξεν ὁλόλαμπρος,
καλοσύνη σκόρπισε,
κι ἔβγαλεν ὁ γέροντας
τὴ χονδρὴ τὴν κάπα του.

Πάλι ξαναλάλησε:
– Ἄκουσε καὶ μάθε το,
σὲ περνῶ στὴ δύναμη,
γιατὶ πᾶς μὲ τὸ κακὸ
κι ἐγὼ πάω μὲ τὸ καλό!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ http://www.panoramio.com/user/5409243?with_photo_id=47549817

Διώξτε τις μύγες με φυσικό τρόπο!

http://www.back-to-nature.gr/2013/06/blog-post_2.html

Διώξτε τις μύγες με φυσικό τρόπο!

Το καλοκαίρι,δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να πετάει γύρω σου μια μύγα. Υπάρχουν, όμως, διάφοροι φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορέσετε να απομακρύνετε από την καθημερινότητά σας αυτή την ενοχλητική ρουτίνα.
Έχετε το παράθυρο ανοιχτό και δεν θέλετε να μπαίνουν μύγες;

Κανένα πρόβλημα, βάλτε στο παράθυρο ...ένα γλαστράκι με μαϊντανό ή ένα ποτηράκι με νερό που έχει μέσα κλωνάρι μαϊντανού.Οι μύγες απεχθάνονται τη μυρωδιά του μαϊντανού!

  
Ας δούμε και 4 φυσικά tips που μας δίνει το livegreen.gr

  1. Η μυρωδιά της μέντας δεν αρέσει καθόλου στις μύγες. Επομένως, φυτέψτε μέντες και βάλτε τις στα πρεβάζια των παραθύρων. Κάθε φορά που περνάτε, κουνήστε λίγο το φύλλωμα με το χέρι σας, για να αναδειχτεί το άρωμά τους. Μπορείτε ακόμα να καίτε αιθέριο έλαιο μέντας ή να ψεκάζετε το δωμάτιο με σπρέι από αιθέριο έλαιο μέντας!
  2. Κρεμάστε στο παράθυρο ένα τούλινο πουγκί με φύλλα ευκαλύπτου, καρφάκια γαρίφαλου και φύλλα δάφνης. Κάθε φορά που το πουγκάκι θα κουνιέται, τα αρώματα των υλικών θα απωθούν τις μύγες. Μπορείτε να φτιάξετε και ένα αρωματικό σπρέι με τα παραπάνω αιθέρια έλαια και ψεκάζετε τον χώρο. Διαλύστε τα αιθέρια έλαια πρώτα σε μια κουταλιά οινόπνευμα και στη συνέχεια σε νερό.
  3. Βάλτε δίπλα στο φαγητό του σκύλου ένα μπολ με βασιλικό και γαρίφαλα.
  4. Φτιάξτε μια αυτοσχέδια κολλητική ταινία. Ανακατέψτε 1/4 κούπας σιρόπι με 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη. Κόψτε μια πλατιά λωρίδα από χοντρό χαρτόνι και αλείψτε το με το κολλώδες μίγμα. Αφήστε το ένα βράδυ για να στεγνώσει και την επόμενη ανοίξτε μια τρύπα στο ένα άκρο και κρεμάστε το ψηλά. Ανανεώνετέ το τακτικά!
Ένας ακόμη αποτελεσματικός τρόπος που βρήκαμε στο e-syrvival.blogspot.com είναι με τη χρήση ενός πλαστικού μπουκαλιού και τη φλούδα μπανάνας. Κόψτε ένα μπουκάλι όπως στη παρακάτω εικόνα και βάλτε μέσα τη φλούδα μιας μπανάνας.. Οι μύγες εγκλωβίζονται μέσα και δεν μπορούν να βγουν..



 

Palmiers 'ΓΥΑΛΑΚΙΑ" με 1 σφολιάτα

Φωτογραφία: (Bessy) Kαλημέρα σας! 

Palmiers 'ΓΥΑΛΑΚΙΑ" με 1 σφολιάτα

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα σε σκόνη
250 γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν-μαρι
1 κουτ.γλυκού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

Εκτέλεση

Στρώνουμε σε μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο και πάνω σε αυτή τοποθετούμε τη σφολιάτα.
Αλέιφουμε με λίγο νερό.
Ανακατεύουμε τη ζαχαρη με τη κανέλα.
Πασπαλίζουμε όλη τη επιφάνεια της σφολιάτας.
Τυλίγουμε σφιχτά τις 2 πλευρές σε 2 ρολά,τα οποία τηα συναντηθούν στη μέση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.Βάζουμε τη σφολιάτα,στη κατάψυξη για 10'.Έτσι κόβετε πιο εύκολα. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε στενές φέτες. Τα τοποθετύμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15'-18',μεχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή Επιτυχία!
Αρτοποιεια & Συνταγες
Palmiers 'ΓΥΑΛΑΚΙΑ" με 1 σφολιάτα

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα σε σκόνη
250 γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν-μαρι
1 κουτ.γλυκού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

Εκτέλεση

Στρώνουμε σε μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο και πάνω σε αυτή τοποθετούμε τη σφολιάτα.
Αλέιφουμε με λίγο νερό.
Ανακατεύουμε τη ζαχαρη με τη κανέλα.
Πασπαλίζουμε όλη τη επιφάνεια της σφολιάτας.
Τυλίγουμε σφιχτά τις 2 πλευρές σε 2 ρολά,τα οποία τηα συναντηθούν στη μέση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.Βάζουμε τη σφολιάτα,στη κατάψυξη για 10'.Έτσι κόβετε πιο εύκολα. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε στενές φέτες. Τα τοποθετύμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15'-18',μεχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή Επιτυχία!

Δάφνη Απόλλωνα

http://www.agrotikabook.gr/%CE%B4%CE%AC%CF%86%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B1

Δάφνη Απόλλωνα

Καταγωγή-ιστορία Δάφνη Απόλλωνα-θάμνος

 Η καταγωγή της είναι από τις περιοχές της Μεσογείου. Η δάφνη του Απόλλωνα ονομάζεται αλλιώς και Βάγια γιατί τα άνθη εμφανίζονται την περίοδο των Βαϊων. Στην Αρχαία Ελλάδα ήταν αγαπητό φυτό καθώς εξέφραζε τον σεβασμό και την επιβράβευση της προσπάθειας. Σε κάποιες εκδηλώσεις η στέψη των αθλητών γινόταν με δάφνινα στεφάνια. Σύμφωνα με τον μύθο η δάφνη ήταν μια νύμφη , κόρη του ποταμού Πηνειού, την οποί μεταμόρφωσε ο πατέρας της, σε θάμνο για να ξεφύγει από τον έρωτα του Απόλλωνα.


Ταυτότητα- μορφολογικά χαρακτηριστικά Δάφνη Απόλλωνα-θάμνος

Η δάφνη Απόλλωνος είναι αειθαλής θάμνος με ιδιαίτερα πλούσια ανάπτυξη όπου με το κατάλληλο κλάδεμα μπορεί να να αναπτυχθεί και ως δέντρο. Στην οικογένεια Lauraceae στην οποία ανήκει περιλαμβάνει περισσότερα από 2500 είδη των τροπικών και υποτροπικών περιοχών. Ανήκει στο γένος Laurus όπου ταξινομούνται μόνο τρία είδη δαφνών. Το L. novocanariensis ,το L. nobiliw και το L. azorica. Σε ύψος μπορεί να φτάσει τα 10-15 m, αν το βάλουμε στον κήπο μας όμως δύσκολα θα ξεπεράσει τα 5 m. Έχει γρήγορη ορθόκλαδη ανάπτυξη, με πυκνή και ζωηρή βλάστηση. Έχει αρωματικά άνθη, λογχοειδή, οξύληκτα με σκούρο πράσινο χρώμα. Τα άνθη του αναπτύσσονται ξεχωριστά τα αρσενικά με τα θηλυκά. Ανθίζει Απρίλιο με Μαϊο. Το φθινόπωρο στα θηλυκά εμφανίζονται οι καρποί που παίρνουν μια σκουρόχρωμη απόχρωση.

Απαιτήσεις- φροντίδες Δάφνη Απόλλωνα-θάμνος

Θέση: Καθόλου απαιτητικό φυτό αφού φυτεύεται σε όλες τις περιοχές της χώρας μας. Αντέχει στις υψηλές όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες αρκετά αφού παγώνει στους -10ºC. Σε ηλιόλουστες τοποθεσίες γενικά αλλά και σε ημισκιερές. Μπορεί να φυτεύεται σε παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ είναι ανθεκτικό στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
Χώμα : Αναπτύσσεται σε όλα σχεδόν τα εδάφη, προτιμότερο βέβαια θα ήταν να φυτεύεται σε πλούσια και καλά αποστραγγιζόμενα.
Πότισμα : Κάνουμε κανονικό πότισμα και τους καλοκαιρινούς μήνες λίγο πιο τακτικά ποτίσματα. Σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας πιο συχνά ποτίσματα.
Λίπανση: Από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τα μέσα φθινοπώρου λιπαίνουμε μια φορά το μήνα με κάποιο πλήρες ή οργανοκό λίπασμα.
Κλάδεμα : Στη αρχή της άνοιξης κάνουμε ένα κλάδεμα με σκοπό την αφαίρεση ξεραμένων κλαδιών και τον περιορισμό του μεγέθους. Στην περίπτωση που το έχουμε φυτέψει σε γλάστρα θα πρέπει να κλαδεύεται αρκετά τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο από την άνοιξη μέχρι το τέλος καλοκαιριού.
Πολλαπλασιασμός : Η δάφνη μπορεί να πολλαπλασιαστεί με σπόρους, με μοσχεύματα, με τις παραφυάδες του θάμνου και με καταβολάδες. Ο σπόρος συλλέγεται το φθινόπωρο. Φυτεύεται σε παλέτες με υπόστρωμα τύρφης και περλίτη σε προστατευμένο όμως χώρο . Μετά από 2 μήνες θα αρχίσουν να βλαστάνουν. Με μοσχεύματα ημιώριμων βλαστών, μήκους 15 cm, που κόβονται στο τέλος του καλοκαιριού και φυτεύονται κι αυτά σε υπόστρωμα τύρφης και περλίτη. (αναλογία 1:1).
Με λίγα λόγια η Δάφνη Απόλλωνα:
Σε ηλιόλουστες ή ημισκιερές θέσεις

Κανονικά ποτίσματα. Πιο τακτικά σε γλάστρα

Ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες .Ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες
  
Άνθιση: Απρίλο-Μαϊο

Φτιάξτε απωθητικό για μέλισσες και σφήκες

Φτιάξτε απωθητικό για μέλισσες και σφήκες



http://www.back-to-nature.gr/2013/05/blog-post_24.html


Φτιάξτε απωθητικό για μέλισσες και σφήκες με δύο καθημερινά υλικά της κουζίνας σας…









Εάν οι μέλισσες και οι σφήκες δεν σας αφήνουν ν βγείτε έξω και να απολαύσετε τον κήπο σας, τότε σας έχουμε μια πολύ απλή και οικονομική λύση.



Θα πρέπει ωστόσο να θυμάστε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των μελισσών και όλων (δυστυχώς) των εντόμων στο οικοσύστημα μας.

Οπότε χρησιμοποιήστε αυτό το απωθητικό με φειδώ…

Πιάνετε ένα λεμόνι, το κόβετε στα δύο και σε κάθε μισό βάζετε από 10 γαρύφαλα (φαγητού – γλυκού) όπως στην εικόνα:
Οι μέλισες και οι σφήκες δεν αντέχουν αυτόν το συνδυασμό και δεν θα πλησιάζουν κοντά του…

σχέδια για μυλλάκια!

"Uncinetto mania".
Punti uncinetto (17 φωτογραφίες)

Πολλά σχέδια για μυλλάκια! Διαλέξτε και πλέξτε! Καλή επιτυχία!

Φωτογραφία

Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ "Πατρίδες"

Φωτογραφία: Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ "Πατρίδες"

...
Εδώ ουρανός παντού κι ολούθε ήλιου αχτίνα,
και κάτι ολόγυρα σαν του Υμηττού το μέλι,
βγαίνουν αμάραντ’ από μάρμαρο τα κρίνα,
λάμπει γεννήτρα ενός Ολύμπου η θεία Πεντέλη.

Στην ομορφιά σκοντάβει σκάφτοντας η αξίνα,
στα σπλάχνα αντί θνητούς θεούς κρατά η Κυβέλη,
μενεξεδένιο αίμα γοργοστάζ’ η Αθήνα
κάθε που τη χτυπάν του Δειλινού τα βέλη.

Της ιερής ελιάς εδώ ναοί και οι κάμποι
ανάμεσα στον όχλο εδώ που αργοσαλεύει
καθώς απάνου σ’ ασπρολούλουδο μια κάμπη,

ο λαός των λειψάνων ζη και βασιλεύει
χιλιόψυχος, το πνεύμα και στο χώμα λάμπει,
το νιώθω, με σκοτάδια μέσα μου παλεύει

Εκεί που ακόμα ζουν οι Φαίακες του Ομήρου
και σμίγ’ η Ανατολή μ’ ένα φιλί τη Δύση,
κι ανθεί παντού με την ελιά το κυπαρίσσι,
βαθύχρωμη στολή στο γαλανό του Απείρου

...
Πατρίδες! Αέρας, γη, νερό, φωτιά! Στοιχεία,
αχάλαστα και αρχή και τέλος των πλασμάτων,
σα θα περάσω στη γαλήνη των μνημάτων,
θα σας ξανάβρω, πρώτη και στερνή ευτυχία!

...1895
ΤΑ ΡΑΝΤΙΣΜΕΝΑ(Ομάδα καλλιτεχνικών, λογοτεχνικών, αναζητήσεων).

Κ. ΠΑΛΑΜΑΣ "Πατρίδες"
...
Εδώ ουρανός παντού κι ολούθε ήλιου αχτίνα,
και κάτι ολόγυρα σαν του Υμηττού το μέλι,
βγαίνουν αμάραντ’ από μάρμαρο τα κρίνα,
λάμπει γεννήτρα ενός Ολύμπου η θεία Πεντέλη.

Στην ομορφιά σκοντάβει σκάφτοντας η αξίνα,
στα σπλάχνα αντί θνητούς θεούς κρατά η Κυβέλη,
μενεξεδένιο αίμα γοργοστάζ’ η Αθήνα
κάθε που τη χτυπάν του Δειλινού τα βέλη.

Της ιερής ελιάς εδώ ναοί και οι κάμποι
ανάμεσα στον όχλο εδώ που αργοσαλεύει
καθώς απάνου σ’ ασπρολούλουδο μια κάμπη,

ο λαός των λειψάνων ζη και βασιλεύει
χιλιόψυχος, το πνεύμα και στο χώμα λάμπει,
το νιώθω, με σκοτάδια μέσα μου παλεύει

Εκεί που ακόμα ζουν οι Φαίακες του Ομήρου
και σμίγ’ η Ανατολή μ’ ένα φιλί τη Δύση,
κι ανθεί παντού με την ελιά το κυπαρίσσι,
βαθύχρωμη στολή στο γαλανό του Απείρου

...
Πατρίδες! Αέρας, γη, νερό, φωτιά! Στοιχεία,
αχάλαστα και αρχή και τέλος των πλασμάτων,
σα θα περάσω στη γαλήνη των μνημάτων,
θα σας ξανάβρω, πρώτη και στερνή ευτυχία!

...1895

Προστατευτική θήκη

The Creative Crochet Collective.
 

Aren't these cute? The pattern is here: http://www.ravelry.com/patterns/library/mobile-phone-covers I am sure you could make these larger for ipads, laptops, etc.

Πολύ καλή ιδέα! Προστατευτική θήκη για ό,τι έχει οθόνη! Εύκολο στο πλέξιμο, απλό παραλληλόγραμμο και μετά το διπλώνετε και το ράβετε! Καλή επιτυχία! 

Ρώσικη σαλάτα


Ρώσικη σαλάτα
Αυτή τη σαλάτα τη θυμήθηκα τώρα τελευταία ….είναι αλήθεια ότι η δική μου γενιά την είχε βαρεθεί γιατί παλιότερα , τραπέζι χωρίς ρώσικη σαλάτα δε γινόταν….μα έγινε τόσο νόστιμη που όλοι την τίμησαν δεόντως. Η κάπαρη για μένα είναι το καλύτερό της στοιχείο…τόσο πικάντικη, τόσο ιδιαίτερη ,  τόσο γευστική  (και πολύ ωφέλιμη) ! Ταιριάζει με όλα τα φαγητά και.. "πάει" παντού . Με λίγο ψωμί ή με ένα τόστ αποτελεί ένα υπέροχο , χορταστικό και νόστιμο κολατσιό .
Δείτε την :
rosiki salata1
Υλικά:

1 δόση μαγιονέζα σπιτική
4 μέτριες πατάτες βρασμένες (αλατισμένες)
2 καρότα βρασμένα (αλατισμένα)
2-3 κ.σ. κάπαρη
6 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
2 σφιχτοβρασμένα αυγά κομμένα σε κυβάκια {webgallery}

rosiki salata3rosiki salata4rosiki salata5rosiki salata2{/webgallery}
Εκτέλεση:
Eτοιμάζω όλα μου τα υλικά , τα βάζω σε μια λεκάνη και τα ανακατεύω απαλά για να μη διαλυθούν.
Μεταφέρω σε βαθύ μπωλ και γαρνίρω με φύλλα μαϊντανού. Σκεπάζω τη σαλάτα μου με μεμβράνη και την τοποθετώ  στο ψυγείο.!!!

Καλή όρεξη!

Δημοφιλείς αναρτήσεις