Οι πιο υγιεινοί κεφτέδες που έχετε φτιάξει ποτέ. Χωρίς κιμά
αλλά με καλής ποιότητας πρωτεΐνη, λόγω της φάβας και της βρώμης.
Περιέχουν επίσης αρκετές φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.
Υλικά:
250 γρ φάβα βρασμένη και σουρωμένη
300 γρ πατάτα βρασμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης ψιλοκομμένο σαν αλεύρι στο μούλτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φάβα, το κρεμμύδι και το δυόσμο ψιλοκομμένο, την πατάτα πολτοποιημένη, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά τη βγάζουμε και ζυμώνουμε μικρούς κεφτέδες.
Τους περνάμε από τη βρώμη ώστε να καλυφθούν εντελώς εξωτερικά και τους βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
250 γρ φάβα βρασμένη και σουρωμένη
300 γρ πατάτα βρασμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης ψιλοκομμένο σαν αλεύρι στο μούλτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φάβα, το κρεμμύδι και το δυόσμο ψιλοκομμένο, την πατάτα πολτοποιημένη, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά τη βγάζουμε και ζυμώνουμε μικρούς κεφτέδες.
Τους περνάμε από τη βρώμη ώστε να καλυφθούν εντελώς εξωτερικά και τους βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.