Απλές λύσεις.
► Γαύρος σαγανάκι
Ακούς σαγανάκι και παραξενεύεσαι... όχι δεν είναι κάποιος περίεργος συνδυασμός τυριού με ψάρι. Είναι όμως υγιεινός (δεν τηγανίζεις το γαύρο), νόστιμος, λεμονάτος γαύρος. Οικονομικός, ξεχωριστός και πεντανόστιμος!
• 1/2 κιλό φρέσκο γαύρο
• 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
• 1 μικρή πιπεριά καυτερή
• 1 λεμόνι
• Αλάτι, πιπέρι
• Ρίγανη τριμμένη
• 1 κ.γ. μουστάρδα
• Ελαιόλαδο
• 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Καθάτισε τα ψαράκια και ξέπλυνε καλά. Άπλωσε σε ένα μεγάλο στρογγυλό αντικολλητικό τηγάνι ακτινωτά, να δημιουργήσεις ένα... δίσκο με τα ψαράκια
Περίχυσε με μπόλικο λάδι και αλατοπιπέρωσε
Πλύνε τις πιπεριές και κόψε σε ροδελίτσες! Πρόσθεσε και τις πιπεριές στο τηγάνι
Βάλε επάνω στο μάτι μαζί με ελάχιστο νερό, ίσα, ίσα να σκεπάσει τα ψάρια και άφησε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά
Ανάμειξε σε ένα μπολ το λεμόνι με τη μουστάρδα και ρίγανη να γίνουν ένα
Αφού βράσει ο γαύρος σου για 15 λεπτά περίχυσε με τη μουστάρδα και το λεμόνι
Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει άλλα 5 λεπτά. Σκοπός σου είναι να μείνει στο τηγάνι μόνο το ελαιόλαδο και καθόλου νερό
Σέρβιρε αμέσως με φρέσκο μαϊντανό
Πηγή: tlife.gr
Ακούς σαγανάκι και παραξενεύεσαι... όχι δεν είναι κάποιος περίεργος συνδυασμός τυριού με ψάρι. Είναι όμως υγιεινός (δεν τηγανίζεις το γαύρο), νόστιμος, λεμονάτος γαύρος. Οικονομικός, ξεχωριστός και πεντανόστιμος!
• 1/2 κιλό φρέσκο γαύρο
• 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
• 1 μικρή πιπεριά καυτερή
• 1 λεμόνι
• Αλάτι, πιπέρι
• Ρίγανη τριμμένη
• 1 κ.γ. μουστάρδα
• Ελαιόλαδο
• 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Καθάτισε τα ψαράκια και ξέπλυνε καλά. Άπλωσε σε ένα μεγάλο στρογγυλό αντικολλητικό τηγάνι ακτινωτά, να δημιουργήσεις ένα... δίσκο με τα ψαράκια
Περίχυσε με μπόλικο λάδι και αλατοπιπέρωσε
Πλύνε τις πιπεριές και κόψε σε ροδελίτσες! Πρόσθεσε και τις πιπεριές στο τηγάνι
Βάλε επάνω στο μάτι μαζί με ελάχιστο νερό, ίσα, ίσα να σκεπάσει τα ψάρια και άφησε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά
Ανάμειξε σε ένα μπολ το λεμόνι με τη μουστάρδα και ρίγανη να γίνουν ένα
Αφού βράσει ο γαύρος σου για 15 λεπτά περίχυσε με τη μουστάρδα και το λεμόνι
Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει άλλα 5 λεπτά. Σκοπός σου είναι να μείνει στο τηγάνι μόνο το ελαιόλαδο και καθόλου νερό
Σέρβιρε αμέσως με φρέσκο μαϊντανό
Πηγή: tlife.gr