Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ωμοφαγική διατροφή

 
Προτιμήστε τις ωμές τροφές αν θέλετε να χάσετε βάρος Δύο κορυφαίοι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εξηγούν ότι στο αδυνάτισμα δεν παίζουν ρόλο μόνο οι θερμίδες, αλλά και ο τρόπος επεξεργασίας των τροφίμων.
herbsnbeauty.gr

Ωμοφαγική διατροφή για να χάσεις βάρος



Δύο κορυφαίοι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εξηγούν ότι στο αδυνάτισμα δεν παίζουν ρόλο μόνο οι θερμίδες, αλλά και ο τρόπος επεξεργασίας των τροφίμων.
Και υποστηρίζουν ότι το μυστικό για την απώλεια βάρους είναι η κατανάλωση τροφών που το σώμα δυσκολεύεται να αφομοιώσει. Οι ειδικοί είναι ο Richard Wrangham, καθηγητής Βιολογικής Ανθρωπολογίας και η Rachel Carmody, εξελικτική βιολόγος.
Σύμφωνα με τους δύο ειδικούς, οι ετικέτες των τροφίμων παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας καταναλωτής για να ξέρει τις θερμίδες που καταναλώνει κάθε μέρα αλλά αυτό είναι μόνο η μισή ιστορία γιατί οι ετικέτες αγνοούν τη διαδικασία της πέψης.
Είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια πόσες θερμίδες θα αποκτηθούν από το σώμα με την κατανάλωση ενός τροφίμου. Αποκτούνται όλες οι θερμίδες που αναγράφονται στην ετικέτα μόνο όταν το τρόφιμο χωνεύεται εντελώς. Οι θερμίδες υπολογίζονται με την καύση των τροφών σε μια συσκευή καυστήρα μετρώντας τη θερμότητα που εκλύεται. Όμως το σώμα δεν ισοδυναμεί με έναν μηχανικό καυστήρα τροφών. “Καίει” κι αυτό τις τροφές, σιγά-σιγά, αλλά με το δικό του τρόπο, και δεν τις καίει πάντα όλες.
Αυτό που δεν λένε οι ετικέτες είναι ότι οι θερμίδες που παίρνουμε εξαρτώνται από την επεξεργασία της τροφής. Ένα ωμό τρόφιμο μπορεί να αδυνατίζει σε σχέση με ένα επεξεργασμένο έστω κι αν η ετικέτα αναφέρει τις ίδιες θερμίδες. Εάν φάτε αμυλούχα ωμά τρόφιμα, ακόμα και το 50% των κόκκων αμύλου μπορεί να μη χωνευτούν. Το σώμα σας παίρνει τα δύο τρίτα, ή λιγότερο, του συνόλου των διαθέσιμων θερμίδων. Το υπόλοιπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα βακτήρια του παχέος εντέρου σας.
H επεξεργασία των τροφίμων περιλαμβάνει το μαγείρεμα, την μερική πολτοποίηση, και τη χρήση εξευγενισμένου αλευριού αντί για ανεπεξέργαστο. Σε κάθε περίπτωση, τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα δίνουν περισσότερη ενέργεια.
Αλλά ακόμη και όταν τα τρόφιμα είναι μαγειρεμένα, η πέψη τους ποικίλλει. Το άμυλο γίνεται πιο ανθεκτικό στην πέψη όταν αφήνεται να ψυχθεί και να καθίσει μετά το μαγείρεμα, επειδή κρυσταλλώνεται σε δομές που τα πεπτικά ένζυμα δεν μπορούν εύκολα να διασπάσουν. Για παράδειγμα, τα μπαγιάτικα τρόφιμα όπως τα μακαρόνια, ή τα κρύα τοστ, δίνουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα ίδια τα τρόφιμα όταν τρώγονται καυτά, ακόμη και αν “τεχνικά” περιέχουν την ίδια ποσότητα αποθηκευμένης ενέργειας.
Ωμές τροφές και πέψη
Αν λοιπόν θέλετε να αδυνατίσετε προτιμήστε  τροφές με σκληρή υφή. Τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα είναι όχι μόνο πιο εύπεπτα αλλά τείνουν να είναι πιο μαλακά, με αποτέλεσμα το σώμα να δαπανά λιγότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της πέψης.
Αυτό έχει φανεί σε πειράματα με αρουραίους. Όταν τους δίνεται σκληρή τροφή χάνουν κιλά και όταν τους δίνεται μαλακή τροφή παίρνουν κιλά. Η διαφορά μπορεί να είναι ακόμα και 30% όσον αφορά το σωματικό λίπος. Όταν οι αρουραίοι τρώνε, η θερμότητα που εκλύει το σώμα τους αυξάνεται λόγω της πέψης. Οι σκληρές τροφές που χωνεύονται πιο αργά αυξάνουν τη δαπάνη της ενέργειας διότι αργούν να χωνέψουν και αυτό σημαίνει λιγότερα κιλά.  Σημαίνει επίσης και λιγότερη πείνα.
Όταν κάθεστε για ένα γεύμα σε ένα καλό εστιατόριο, οι αγαπημένες σας τροφές έχουν προετοιμαστεί ώστε να λιώσουν στο στόμα και να πάνε στο λαιμό σας με το λιγότερο δυνατό μάσημα. Αυτό προσφέρει ευχαρίστηση και δεν είναι καθόλου περίεργο που λατρεύουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με υδατάνθρακες και λίπος.
Αν θέλετε να χάσετε βάρος πρέπει να αμφισβητήσετε τις ενστικτώδεις επιθυμίες σας. Αντισταθείτε στις τροφές που σας δίνουν γρήγορη και μεγάλη ευχαρίστηση. Απορρίψτε το μαλακό λευκό ψωμί υπέρ των ακατέργαστων ψωμιών ολικής άλεσης και προτιμήστε τα ωμά λαχανικά έναντι των μαγειρεμένων.
Επειδή λοιπόν εκτός από τις θερμίδες έχει σημασία και ο βαθμός επεξεργασίας των τροφίμων, οι ειδικοί προτείνουν μια νέα ιδέα: να υποδεικνύεται στις ετικέτες των τροφίμων η επεξεργασία τους. Η βαριά επεξεργασία να επισημαίνονται με κόκκινες κουκκίδες, η ελαφρά επεξεργασία με πράσινες κουκκίδες και η ενδιάμεση με κίτρινες.
Η δημόσια υγεία απαιτεί περισσότερη εκπαίδευση σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το φαγητό στην αύξηση του βάρους μας και χρειάζεται ένα καλύτερο σύστημα επισήμανσης των τροφών που μας παχαίνουν από την γνώση των θερμίδων, επισημαίνουν οι δύο ειδικοί.
Πηγή: healthyliving.gr

Σε βρήκα στη Μονεμβασιά


"Μονεμβασιά"
Σε βρήκα στη Μονεμβασιά
να περπατάς μ' αρματωσιά
και στο λαιμό μαντήλι.
Να 'χεις την ώχρα του καιρού
και το γαλάζιο του νερού
στα πεθαμένα χείλη.
Τώρα κοιμάσαι στ' ανοικτά
του πέλαγου με σταυρωτά
τ' Ανάπλι και τη Μάνη
Αχ αδελφέ της ποταμιάς
του κόσμου και της ερημιάς
παιδί του Μακρυγιάννη.
Χτυπάν καμπάνες στο Νοτιά
μα εσύ φουντώνεις τη φωτιά
στη μέση του Γενάρη.
Κι από την Ύδρα ως τη Χιό
σε κυνηγάνε σαν στοιχειό
φονιάδες και κουρσάροι.
Τώρα κοιμάσαι στ' ανοικτά
του πέλαγου με σταυρωτά
τ' Ανάπλι και τη Μάνη
Αχ αδελφέ της ποταμιάς
του κόσμου και της ερημιάς
παιδί του Μακρυγιάννη.

 

Ζουράρις: «Η Γαλλία όπως έστρωσε θα κοιμηθεί»

 
 
Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus fm, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις. Όπως ανέφερε αγαπάει την Γαλλία και τη θεωρεί «δευτεροπατρίδα» του και γι΄αυτό «η αγαπημένη μου Γαλλία όπως…
aixmi.gr

Mimis Plessas - 3 G's - "Thalassaki"

 
Mimis Plessas - 3G's "Thalassaki" - Greek Traditional Mimis Plessas - piano Antonis Ladopoulos - sax Vassilis Rakopoulos - quitar George Polychronakos…
youtube.com

Τρυφερες δημιουργίες

Φωτογραφία της Albina Örgü Butik.
 
"Ïëåä  "Ðîçîâîå ñ÷àñòüå" ( ñ ïèíåòêàìè)

ðó÷íàÿ ðàáîòà, handmade, ßðìàðêà Ìàñòåðîâ,ðîçîâûé,îäíîòîííûé,àêðèë äåòñêèé"
 
 
Φωτογραφία της Albina Örgü Butik.
  
Η Albina Örgü Butik πρόσθεσε 1.000 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ "BEBEK BATTANİYELERİ".
BEBEKLERE BATTANİYELER

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Φαλάφελ….

 
Υπέροχος κεφτές από ρεβίθια… μπορεί να γίνει σάντουιτς ή να τους φάτε σκέτους…! Συστατικά 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα 4 – 6 σκ. σκόρδο 1 κρεμμύδι 2 κ.γ. κύμινο 2 κ.γ. κόλια…
pes.gr

 

http://www.pes.gr/%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%BB-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B7%CF%84%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CF%8C/

Φαλάφελ…. ένα πεντανόστιμο φαγητό από ρεβίθια!!

Υπέροχος κεφτές από ρεβίθια… μπορεί να γίνει σάντουιτς ή να τους φάτε σκέτους…!

                Συστατικά
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 4 – 6 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κόλιαντρο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι και πιπέρι
                              Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βράζουμε και στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια.
    • Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και το μαϊντανό που τα προσθέτουμε στο τέλος εκτός μίξερ.
    • Πλάθουμε ομοιόμορφα στρογγυλά κεφτεδάκια.
    • Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις τα αλευρώνουμε.
    • Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

Τα πάντα για τις τρίχες

 
Μια ιστοσελίδα που ονομάζεται ΤΡΙΧΕΣ και... σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί παρά να ασχολείται με τρίχες. Έτσι λοιπόν, γιορτάζουμε τις... τρίχες τους,…
www.trihes.gr

Κουρκουμπίνια


Γαστρονομικώς –ας είμαστε ρεαλιστές– όχι, δεν υπάρχει «κουρκουμπίνι» στον ενικό! Γιατί απ’ τη στιγμή που θα εμφανιστούν τα κουρκουμπίνια στο τραπέζι, αδύνατον να περιοριστεί κανείς σε ένα.
Μικρή συνταγή, μεγάλη απόλαυση. Αυτό είναι τα κουρκουμπίνια, το απόλυτα μινιμαλιστικό γλύκισμα απ’ τη θεσσαλονικιώτικη γαστρονομική παράδοση. Μόνο φύλλο κρούστας, βούτυρο και αρωματισμένο σιροπάκι. Πάμε να δούμε πώς γίνεται.
Κουρκουμπίνια
450 γρ. περίπου φύλλο κρούστας (12-14 φύλλα) • μισό φλιτζάνι βούτυρο • λάδι για το τηγάνισμα Για το σιρόπι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη • 1 1/2 φλιτζάνι νερό • 1 βανίλια σε σκόνη • 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στρώνετε δύο φύλλα το ένα πάνω στο άλλο αφού βουτυρώσετε καλά ανάμεσα. Τα διπλώνετε στη μέση και ξαναβουτυρώνετε την επιφάνεια. Ξεκινάτε το τύλιγμα από τη μια μεριά προς την άλλη, τυλίγοντας όσο σφιχτότερα μπορείτε, μέχρι να αποκτήσετε ένα μοκρόστενο ρολό. Βρέχετε την άκρη του φύλλου και πιέζετε να κλείσει το ρολό καλά. Το τυλίγετε σε μεμβράνη και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Βάζετε τα ρολά στο ψυγείο. Τα αφήνετε 1 ώρα να σφίξουν. Τα κόβετε σε μικρές «μπουκιές» και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε απ’ το λάδι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και να κρυώσουν λίγο. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσουν. Ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπίνια, που έχουν κρυώσει κάπως, λίγα λίγα με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνετε 1-2 λεπτά να ρουφήξουν σιροπάκι, και τα αφαιρείτε. Αν τα θέλετε πολύ σιροπιαστά, τα αφήνετε κι άλλο μέσα στο σιρόπι.

http://www.icookgreek.com/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/item/%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C

Αρχαία ελληνική τεχνολογία στη Βιέννη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Archaiologia Online.

Archaiologia Online
Αρχαία ελληνική τεχνολογία στη Βιέννη
"Ο δυτικός πολιτισμός χρωστά στους 'Ελληνες πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε [...]. Οι πάνω από 350 επινοήσεις, καινοτομίες, εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκαν από το 2000 π.Χ. έως το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αποτελούν και σήμερα τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας ", τονίζει στο Athens-Macedonian News Agency ο δημιουργός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Μουσείου Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων, Κ. Κοτσανάς, με αφορμή την παρουσίαση δεκάδων λειτουργικών ομοιωμάτων σε ειδική έκθεση στo European Patent Office στη Βιέννη.
Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία,
http://goo.gl/rm4PEb


 
O «κινηματογράφος» του Ήρωνος (φωτ. Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά).
- +
Ακούστε από Archaeology Newsroom

Η αρχαία ελληνική τεχνολογία στη Βιέννη

Στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Εφευρέσεων

«Πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε, χρωστάει στους Έλληνες ο δυτικός πολιτισμός, καθώς η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις αρχές της σύγχρονης τεχνολογίας, η οποία επανέκτησε τα επιτεύγματά τους έπειτα από 1.500 χρόνια ωρίμανσης» τονίζει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Βιέννη, ο δημιουργός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Μουσείου Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων, Κώστας Κοτσανάς.
Οι πάνω από 350 επινοήσεις, καινοτομίες, εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκαν από το 2000 π.Χ. έως το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αποτελούν και σήμερα τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας, η εξέλιξη της οποίας θα ήταν αμφίβολη χωρίς την «ανέξοδη και ανεμπόδιστη» επανάκτηση αυτής της αξιοθαύμαστης, ξεχασμένης ελληνικής τεχνολογίας, επισημαίνει ο ίδιος, με την ευκαιρία της παρουσίασης δεκάδων λειτουργικών ομοιωμάτων από αυτά τα σημαντικά επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής σκέψης σε ειδική έκθεση στη Βιέννη, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Εφευρέσεων (ΕΓΕ).
Η εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως σημειώνει, δεν είναι μια απλή γραμμική αύξουσα καμπύλη, όπως νομίζει κανείς, με μια στασιμότητα ίσως στον Μεσαίωνα, αλλά τον 3ο και τον 2ο αι. π.Χ. υπήρξε μια αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας, ενώ αμέσως μετά υπήρξε μια οπισθοχώρηση και απώλεια αυτής της τεχνολογίας, και μόνον πολύ αργότερα μια επανεκκίνηση, ώστε να φτάσει κανείς το 1500 μ.Χ. να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον 2ο αι. π.Χ.
Η έκθεση στη Βιέννη –στα εγκαίνια της οποίας παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής της Αυστρίας εκδηλώνοντας τεράστιο ενδιαφέρον για τα εκθέματα– εντάσσεται στις περιοδεύουσες ανά τον κόσμο εκθέσεις αυτών των ομοιωμάτων των κληροδοτημάτων της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας.
Οι περιοδεύουσες εκθέσεις –η προηγούμενη είχε γίνει στο κτίριο του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη– φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, σε μουσεία και πανεπιστήμια, με επόμενους σταθμούς στο Μόναχο (στην έδρα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Εφευρέσεων) και το Βερολίνο και κατόπιν σε μια σειρά πόλεις στη Γαλλία και αργότερα στις ΗΠΑ.
Στόχος των εκθέσεων αυτών, καθώς επίσης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Μουσείου Αρχαίων Μουσικών Οργάνων, είναι, όπως επαναλαμβάνει ο Κώστας Κοτσανάς, να αναδείξουν το γεγονός ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας.
Και μπορεί κάτι τέτοιο να ξενίζει, αλλά, όπως επισημαίνει ο ίδιος, κανείς μπορεί να το διαπιστώσει στα εκθέματα, από το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνος, το σταθερό αυτόματο θέατρο του Ηρωνος –που είναι ουσιαστικά ο κινηματογράφος των αρχαίων Ελλήνων διότι μπορούσε να παρουσιάσει αυτόματα την πλοκή ενός μύθου με κινούμενη εικόνα και ήχο–, το υδραυλικό ρολόι του Αρχιμήδη, μέχρι τον περίφημο αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων.
Για παράδειγμα, συνεχίζει ο Κώστας Κοτσανάς, οι κοχλίες και τα περικόχλια, οι οδοντωτοί τροχοί, οι τροχαλίες και οι ιμάντες, οι αλυσίδες, οι βαλβίδες τα έμβολα και οι κύλινδροι, μερικά μόνο δηλαδή από τα άλλα εφευρήματα των αρχαίων Ελλήνων, αποτελούν ακόμη και σήμερα τα βασικά τμήματα της μηχανής του αυτοκινήτου.
Όπως επισημαίνει, τώρα η τεχνογνωσία κατοχυρώνεται, «πατεντάρεται», πολύ δύσκολα διαχέεται, σε αντίθεση με τις τότε καινοτομίες-εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, κατά την «επανάκτηση» των οποίων δεν έμεινε το όνομα του αρχικού δημιουργού τους, όπως, για παράδειγμα για τον «σύνδεσμο του Φίλωνα» του 3ου αι. π.Χ., που τώρα είναι γνωστός μόνον ως «σύνδεσμος Καρντάν».
Γεννημένος το 1963 στην Αιγείρα Αχαΐας με σπουδές στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου αποφοίτησε το 1986, ο Κώστας Κοτσανάς έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, μέσα από έρευνές του, μελέτες και ανακατασκευές του που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις, προκαλώντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Στα εγκαίνια της έκθεσης στη Βιέννη, την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος και η οποία διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Εφευρέσεων (ΕΓΕ), την Κοινωνική Επιτροπή του, «Αμικάλε» –με επικεφαλής τον Γιώργο Σαβοργιαννάκη– και τον ελληνικό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΒΙ), χαιρετισμούς απηύθυναν ο διευθυντής του παραρτήματος του ΕΓΕ στη Βιέννη, Ρίχαρντ Φλάμερ, και ο διευθυντής του ΟΒΙ, Ιωάννης Καπλάνης.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Δ. Δημητρακούδης).

"BURDA 496".


Φωτογραφία του χρήστη Manualidades Maravillosas.

Ο χρήστης Manualidades Maravillosas πρόσθεσε 104 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ "BURDA 496".
HOLA AMIGOS!!!
COMPARTO REVISTAS COMPLETAS BAJADAS DE LA WEB.
APROVECHA, TEJE Y COMPARTE!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις