Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Kadayifli σιμιγδάλι γλυκό

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
KADAYIFLI İRMİK TATLISI
Malzemeler:
100 gram tel kadayıf
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

İrmikli krema için:
1 litre süt
6 dolu çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 dolu çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
Süsleme; dilediğiniz şekilde
HAZIRLANIŞI
*Tel kadayıfı ufalıyoruz (3 saat buzlukta bekledikten sonra kolayca ufalayabilirsiniz) ve tencereye alıyoruz. Altını açıyoruz ve tahta kaşıkla karıştırarak hafif kavuruyoruz. Şekeri ve az sıvı yağ döküyoruz. Biraz daha karıştırdıktan sonra tereyağını ekliyoruz. Cevizi ince çekip içine ekliyoruz. Kadayıfların rengi kızarınca tarçını da ekliyoruz ve karıştırıp altını kapatıyoruz.
*Kreması için sütü tencereye döküyoruz. İrmiği, vanilyayı, toz şekeri, nişastayı da ilave ediyoruz. Ocağın altını yakıyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Hindistan cevizini ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
*Kavurduğumuz kadayıfın yarısını kalıbın tabanına yayıyoruz. Pişirdiğimiz kremayı da kalıba döküyoruz. Kalan kadayıfı üzerine dökerek tahta kaşıkla düzeltiyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Dolaba girecek soğukluğa geldiğinde dolapta soğutuyoruz. Soğuyunca kalıbından servis tabağına çeviriyoruz ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun...

Kadayifli σιμιγδάλι γλυκό

Συστατικά:
100 γραμμάρια καλώδιο qatayef
1 φλιτζάνια τσαγιού σκόνη ζάχαρης
2 κουταλιά βούτυρο
1 γλυκό κουτάλι της κανέλας
1 νερό νερό λεπτό καρύδι καρύδι

Για την κρέμα του σιμιγδάλι:
1 λίτρα γάλακτος
6 γεμάτο κουταλιά σιμιγδάλι
1 νερό κούπες ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλιά άμυλο
1 πακέτα βανίλια
1 νερό κούπες καρύδα

Στολίζουμε · ο τρόπος που επιθυμείς

Προετοιμασία

* Είμαστε ufaliyoruz σε καλώδιο στρώματα (αφού περιμένουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, μπορείτε εύκολα να ufalayabilirsiniz) και να το πάρετε ανοίγουμε το χρυσό και το ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Βάζουμε ζάχαρη και λίγο υγρό λάδι. Μετά από λίγο ακόμα, προσθέτουμε το βούτυρο. Θα τραβήξουμε το καρύδι και θα το προσθέσουμε. Προσθέτουμε το χρώμα του kadayiflarin στο κόκκινο και το ανακατεύουμε και κλείσουμε το χρυσό.

Ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα για την κρέμα. Προσθέτουμε επίσης το irmigi, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη, το άμυλο. Θα κάψουμε τον πάτο της κουζίνας και θα αρχίσουμε να μαγειρεύουμε από το με το κυματίζουν καλώδιο. Όταν το ιξώδες αρχίζει να βράζει και να βράζει, θα κλείσουμε το χρυσό. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε την καρύδα.

* θα τα μισά από τα kadayifin στο καλούπι μέχρι τη βάση του το και θα την κρέμα που μαγειρεύουμε. Το φτιάχνουμε με ένα ξύλινο κουτάλι ρίχνοντας το στα υπόλοιπα στρώματα. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει. Είμαστε εντάξει στην ντουλάπα όταν πρόκειται για το κρύο στην ντουλάπα το κάνουμε ένα πιάτο υπηρεσίας από το κρύο, και το σερβίρουμε με τον τρόπο που ευχόμαστε

Να το χαίρεστε...

Μοριακή βιολόγος ρίχτηκε στη φυλακή

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.


Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά βίντεο που θα δείτε φέτος για την επιστήμη, η μοριακή βιολόγος Judy A. Mikovits, PhD, αποκαλύπτει την ανησυχητική αληθινή ιστορία για το πώς ρίχτηκε στη φυλακή επειδή μίλησε για τη θανατηφόρα μόλυνση των ανθρώπινων εμβολίων από ιούς.

Με μια καλά εδραιωμένη ιστορία, εργαζόμενη για το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου ως ερευνήτρια για τον καρκίνο, η Δρ. Mikovits δούλεψε με ανθρώπινους ρετροϊούς όπως ο HIV. Το έργο της επικεντρώθηκε στην έρευνα ανοσοθεραπείας και αφορούσε τον ιό HIV.

Το 2009 ασχολήθηκε με τον αυτισμό και τις σχετικές νευρολογικές παθήσεις. Διαπίστωσε ότι πολλά από τα υποκείμενα της μελέτης έχουν καρκίνο, διαταραχές κινητικού νευρώνα και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS). Πιστεύει ότι ένας ιός μπορεί να ήταν υπεύθυνος για αυτά τα συμπτώματα, και μέσω της έρευνάς της, απομόνωσε τους ιούς που αποδείχθηκε ότι προέρχονται από ποντίκια.

Σύντομα συνειδητοποίησε ότι αυτές οι πρωτεΐνες και ιογενείς μολυσματικοί παράγοντες εισήχθησαν στον ανθρώπινο πληθυσμό μέσω μολυσμένων εμβολίων.

“Είκοσι πέντε εκατομμύρια Αμερικανοί μολύνονται από τους ιούς που εξέρχονται από το εργαστήριο … στους ανθρώπους μέσω μολυσμένου αίματος και εμβολίων”.

Ως ανταπόκριση σε αυτήν την ανακάλυψη, απολύθηκε από τη δουλειά της, κατηγορήθηκε, διώχθηκε, φυλακίστηκε και διατάχθηκε να αποσύρει την έρευνά της και να δηλώσει δημοσίως ότι «τα έβγαλε όλα απ’ το μυαλό της». Αρνήθηκε να καλύψει τα επιστημονικά στοιχεία και στοχοποιήθηκε και τιμωρήθηκε
“Απλά με έσυραν από το σπίτι μου δέσμια … αρνήθηκα να αποκυρήξω τα δεδομένα … έχουμε τα δεδομένα … βασικά είπαν πες σε όλους ότι τα έβγαλες όλα απ’ το μυαλό σου και μπορείς να πας στο σπίτι σου. Εάν δεν το κάνεις, θα σε καταστρέψουμε. Και το έκαναν.”
”Υπάρχει ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο που παραβλέπει τους τραυματισμούς από εμβόλια, και είναι πιο διεφθαρμένο απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε. Και έτσι κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν τον κόσμο να μάθει ότι κάθε μία ένεση σε βλάπτει, και μπορεί να μη δεις τον καρκίνο για δύο δεκαετίες…”
Δείτε ολόκληρο το συγκλονιστικό βίντεο παρακάτω (δυστυχώς δεν υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά):
[Το Off the Record, όπως πάντα, μεταδίδει αυτή την είδηση επειδή το πιο πιθανό είναι να μη δει ποτέ το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα, χωρίς να παίρνει θέση για το ζήτημα.]

https://www.naturalnews.com/2018-06-08-the-criminalization-of-science-whistleblowers-a-mind-blowing-interview-with-judy-mikovits-phd.html

 

Υπατία

σάντι τούρτας

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
KUMLU PASTA TARİFİ
Keki için;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1, 5 su bardağı un

Keki ıslatmak için;
1, 5 su bardağı süt
Kreması için :
3 su bardağı süt
2, 5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından biraz eksik şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket sütlü çikolata (80 gr )
Üzeri için :
Kakaolu bisküvi
Yapılışı :
Önce yumurtayla şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip kek hamurunu hazırlıyoruz.
Unu kontrollü ekleyin mutlaka. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama boşaltıyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca sütle hertarafını ıslatıyoruz. Kek bi kenarda beklesin.
Kreması için sütü nişastayı şekeri kakaoyu bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra içine yağı ve çikolataları ekleyip ocaktan alıyoruz.
Kremamızı da kekin üzerine döküyoruz. 7-8 adet kakaolu bisküvileri rondodan geçiriyoruz.
Pastamızı üstünü bisküvilerde kaplıyoruz. İstediğiniz meyveyle süsleyebilirsiniz.
İyice soğuduktan sonra servis ediyoruz.sadede servis edebilirsiniz. Ben dolaba koymadan bir gece normal oda ısısında bekletip ertesi gün servis ettim.
Afiyet olsun..

Συνταγή σάντι τούρτας

Για την τούρτα του.
4 αυγά
1 νερό νερό ζάχαρη
1 νερό νερό
Μισό ποτήρι γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 συσκευασία ψήσιμο πάουντερ
1 πακέτα βανίλια
1, 5 νερό νερό

Για να εμποτισμού την τούρτα ·
1, 5 φλιτζάνια του νερού γάλα

Για την κρέμα:
3 νερό γάλα γάλα
2, 5 κουταλιές της σούπας άμυλο
Λίγη ζάχαρη που λείπει από το κύπελλο του 1
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 συσκευασίες σοκολάτας γάλακτος (80 gr)

Για πάνω από:
Μπισκότο κακάο

Φτιαγμένο από:
Πρώτα θα βγάλουμε τη ζάχαρη από το αυγό μέχρι να προσθέσουμε και τα άλλα συστατικά αντίστοιχα και να ετοιμάσουμε την ζύμη της τούρτας.

Φρόντισε να προσθέσεις το αλεύρι που ελέγχεται. Αδειάζουμε το λαδωμένα μεγάλο μας. Μαγειρεύουμε σε φούρνο 180 βαθμών.

Όταν βγει η πρώτη ζέστη της κουζίνας, είμαστε μούσκεμα με γάλα. Άσε την τούρτα να περιμένει στο πλάι.

Μαγειρεύουμε το γάλα για την κρέμα με το άμυλο ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε συνέχεια μετά το βραστό, προσθέτουμε το λάδι και τις σοκολάτες και το παίρνουμε από τη σόμπα.

Και θα βάλουμε την κρέμα μας στην τούρτα. Ξοδεύουμε 7-8 μπισκότα κακάο στο rondodan.

Καλύπτουμε την κορυφή της τούρτας μας. Μπορείς να ντυθείς με τα φρούτα που θέλεις.

Το σερβίρουμε αφού κάνει κρύο. Μπορείς να το σερβίρεις στο θέμα. Ένα βράδυ δεν το έβαλα στην ντουλάπα, το κράτησα στο κανονικό δωμάτιο ζέστη και υπηρέτησα το το

Να το χαίρεστε..


Ιεράπετρα 1618 Francesco Basilicata

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Fragkakis George
Ιεράπετρα 1618
Francesco Basilicata
Μετά την Αγιά Φωτιά (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209824868418726&set=a.1007983060175&type=3&theater) και το Μύρτος (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210012565111026&set=a.1007983060175&type=3&theater) , να και η Ιεράπετρα από τον F. Βasilicata , 400 χρόνια ακριβώς πριν.
Και εδώ είναι φοβερή η αποτύπωση όλης της πεδιάδος της Ιεράπετρας , μέχρι το Κρητικό πέλαγος και των γύρω ορεινών όγκων. Και βέβαια η αποτύπωση της πόλης. Τι υπήρχε τότε; Ο Καλές , η Κάτω Μερά και οι τεράστιες πέτρες που τοποθέτησαν οι Ρωμαίοι στην θάλασσα μία χιλιετία πριν για να τιθασεύουν τα κύματα. Δυστυχώς τις περισσότερες τις καλύψαμε. Και βέβαια και το Γαιδουρονήσι. Θα λεγα ότι αυτή ακριβώς είναι η πρώτη ύλη της Ιεράπετρας.



το πιο νόστιμο ντάμπλινγκ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
PETA BÖREĞİ
Şimdiye kadar yediğim en lezzetli börek diyebilirim :)
Malzemeler:
-2 çay bardağı süt
-1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-4 su bardağı un
Yağlamak İçin:
-200 gr tereyağı
-2 çorba kaşığı tahin
İçi İçin:
-4 adet kuru soğan
-1 demet maydonoz
-tuz, pul biber, kara biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-susam
Hazırlanışı: Derin kab içerisine unu koyup süt, sıvı yağ, maya, toz şeker ve tuzu ekleyip hafif sert kıvamlı hamur yoğurup hazırladığınız hamuru buz dolabı poşetine koyup 15 dk dinlendirin.
İçi için kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağın da pembeleşinceye kadar kavurup tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Maydonozu ince olacak şekilde doğrayın.
Arası için tereyağını eritip tahini ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru 20 eşit bezeye ayırın.
İlk 10 bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp üst üste koyup aralarına tereyağlı tahin karışımından sürüp biraz donmasını için 10-15 dk bekletip fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamuru yağlanmamış tepsiye yerleştirip üzerine kavurduğunuz soğanı her tarafına eşit şekilde yayıp maydonoz serpiştirin.
Kalan 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp soğanların üzerine kapatın.
Üzeri için yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırın da pişirip ılıyınca dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Πέτα πέτα

Θα έλεγα το πιο νόστιμο ντάμπλινγκ που έχω φάει ποτέ :)

Συστατικά:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 1 μικρό καφέ φλιτζάνι υγρό λάδι
- 1 πακέτο σκόνης μάγια
- 1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκια του αλατιού
- 4 νερό νερό
Για να λάδωνε:
- 200 γρ βούτυρο
- 2 κουταλιά ταχίνι
Για το εσωτερικό:
- 4 ξερά κρεμμύδια
- 1 τσαμπιά μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι, μαύρο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για πάνω από:
- 1 αυγά
- Σουσάμι.
Προετοιμασία: βάλτε αλεύρι στον βαθύ καβ και βάλτε γάλα, υγρό λάδι, μαγιά, σκόνη ζάχαρη και αλάτι, και βάλτε το στην τσάντα του πάγου και βάλτε τα ζύμη που έχετε ετοιμάσει στην τσάντα του πάγου και
Για το εσωτερικό, μπορείτε να κόψετε το ξερό κρεμμύδι μέσα στο φαγητό, και το λάδι θα να μέχρι να ψηθεί και να προσθέσει αλάτι και
Κόψε τον μαϊντανό για να είναι λεπτός.
Λιώσει το βούτυρο για το διάλειμμα και προσθέστε το δισκίο και μείγμα το.
Ξεχωριστά το υπόλοιπο της ζύμης από το 20 ίσο με το bezeye.
Ανοίξτε τα πρώτα 10 βασικά στο μέγεθος της Πλάκας υπηρεσίας και βάλτε το στην κορυφή και βάλτε το ανάμεσα στο βούτυρο ταχίνι mix και κάντε το λίγο από το της
Μπορείς να βάλεις τη ζύμη που έχεις ανοίξει στο πιο σφιχτό δίσκο και να την εξάπλωση ομοιόμορφα και serpistirin το κρεμμύδι που έχεις
Μπορείς να ετοιμάσεις τα υπόλοιπα 10 βασικά με τον ίδιο τρόπο και να τα κλείσεις στα κρεμμύδια.
Για πάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυγό για να φλαπ το αυγό και να το βάλετε στο ψωμάκι και να το σερβίρετε με ένα προ-Θερμαινόμενο 175-βαθμό

Να το χαίρεστε   



απ’ αυτό που δίνει και όχι απ’ αυτό που λαµβάνει

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.



-1:31

37.270 προβολές
«Η αξία ενός ανθρώπου θα έπρεπε να εκτιµάται απ’ αυτό που δίνει και όχι απ’ αυτό που λαµβάνει»
A.EINSTEIN
Υπό το πρίσµα µιας υλιστικής κοινωνίας, όπου όλος ο κόσµος θέλει να κατέχει και ελάχιστοι είναι αυτοί που µοιράζονται κάτι που έχουν, η ευχάριστη θέση του να δίνει κάποιος είναι κάτι που δεν τολµούν πολλοί να βιώσουν.
Το γεγονός του δίνω, για να δώσω χωρίς να περιµένω τίποτα ως αντάλλαγµα, δεν είναι κάτι στο οποίο συνηθίζουν να στρέφουν την προσοχή τους οι άνθρωποι. Ωστόσο, σιγά-σιγά, περιστάσεις δύσκολες, όπως η κρίση, έχουν βοηθήσει να αναπτυχθούν δράσεις αυτού του τύπου µεταξύ ατόµων που είναι πιο συνειδητοποιηµένα κοινωνικά.
Ο ποιητής και ουµανιστής Ουόλτ Ουίτµαν ήδη προειδοποιούσε γι’ αυτήν την αίσθηση δηλώνοντας:
«Όταν εγώ δίνω, δίνω στον εαυτό µου».
Ο διάσηµος συγγραφέας Χαλίλ Γκιµπράν επίσης κατέθεσε την άποψή του, λέγοντας ότι
«υπάρχουν αυτοί που έχουν λίγα και τα δίνουν όλα. Είναι αυτοί που πιστεύουν στη ζωή και στη γενναιοδωρία της. Η κασέλα τους ποτέ δεν θα βρεθεί άδεια».
Άλλαν Πέρσυ «Άλμπερτ Αϊνστάιν, 85 μαθήματα ατομικής σοφίας για σχετικά δύσκολα προβλήματα», μετάφραση Αγαθή Δημητρούκα, εκδόσεις Πατάκη,
«Οι περισσότεροι άνθρωποι λένε ότι η νοηµοσύνη είναι που κάνει κάποιον µεγάλο επιστήµονα. Κάνουν λάθος. Το κυριότερο είναι ο χαρακτήρας»
A.EINSTEIN


Δημοφιλείς αναρτήσεις