Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
Pasta & Yemek Tarifleri
PETA BÖREĞİ
Şimdiye kadar yediğim en lezzetli börek diyebilirim :)
Malzemeler:
-2 çay bardağı süt
-1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-4 su bardağı un
Yağlamak İçin:
-200 gr tereyağı
-2 çorba kaşığı tahin
İçi İçin:
-4 adet kuru soğan
-1 demet maydonoz
-tuz, pul biber, kara biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-susam
Hazırlanışı: Derin kab içerisine unu koyup süt, sıvı yağ, maya, toz şeker ve tuzu ekleyip hafif sert kıvamlı hamur yoğurup hazırladığınız hamuru buz dolabı poşetine koyup 15 dk dinlendirin.
İçi için kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağın da pembeleşinceye kadar kavurup tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Maydonozu ince olacak şekilde doğrayın.
Arası için tereyağını eritip tahini ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru 20 eşit bezeye ayırın.
İlk 10 bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp üst üste koyup aralarına tereyağlı tahin karışımından sürüp biraz donmasını için 10-15 dk bekletip fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamuru yağlanmamış tepsiye yerleştirip üzerine kavurduğunuz soğanı her tarafına eşit şekilde yayıp maydonoz serpiştirin.
Kalan 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp soğanların üzerine kapatın.
Üzeri için yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırın da pişirip ılıyınca dilimleyerek servis yapın.
Şimdiye kadar yediğim en lezzetli börek diyebilirim :)
Malzemeler:
-2 çay bardağı süt
-1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-4 su bardağı un
Yağlamak İçin:
-200 gr tereyağı
-2 çorba kaşığı tahin
İçi İçin:
-4 adet kuru soğan
-1 demet maydonoz
-tuz, pul biber, kara biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-susam
Hazırlanışı: Derin kab içerisine unu koyup süt, sıvı yağ, maya, toz şeker ve tuzu ekleyip hafif sert kıvamlı hamur yoğurup hazırladığınız hamuru buz dolabı poşetine koyup 15 dk dinlendirin.
İçi için kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağın da pembeleşinceye kadar kavurup tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Maydonozu ince olacak şekilde doğrayın.
Arası için tereyağını eritip tahini ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru 20 eşit bezeye ayırın.
İlk 10 bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp üst üste koyup aralarına tereyağlı tahin karışımından sürüp biraz donmasını için 10-15 dk bekletip fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamuru yağlanmamış tepsiye yerleştirip üzerine kavurduğunuz soğanı her tarafına eşit şekilde yayıp maydonoz serpiştirin.
Kalan 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp soğanların üzerine kapatın.
Üzeri için yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırın da pişirip ılıyınca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Πέτα πέτα
Θα έλεγα το πιο νόστιμο ντάμπλινγκ που έχω φάει ποτέ :)
Συστατικά:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 1 μικρό καφέ φλιτζάνι υγρό λάδι
- 1 πακέτο σκόνης μάγια
- 1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκια του αλατιού
- 4 νερό νερό
Για να λάδωνε:
- 200 γρ βούτυρο
- 2 κουταλιά ταχίνι
Για το εσωτερικό:
- 4 ξερά κρεμμύδια
- 1 τσαμπιά μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι, μαύρο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για πάνω από:
- 1 αυγά
- Σουσάμι.
Προετοιμασία: βάλτε αλεύρι στον βαθύ καβ και βάλτε γάλα, υγρό λάδι, μαγιά, σκόνη ζάχαρη και αλάτι, και βάλτε το στην τσάντα του πάγου και βάλτε τα ζύμη που έχετε ετοιμάσει στην τσάντα του πάγου και
Για το εσωτερικό, μπορείτε να κόψετε το ξερό κρεμμύδι μέσα στο φαγητό, και το λάδι θα να μέχρι να ψηθεί και να προσθέσει αλάτι και
Κόψε τον μαϊντανό για να είναι λεπτός.
Λιώσει το βούτυρο για το διάλειμμα και προσθέστε το δισκίο και μείγμα το.
Ξεχωριστά το υπόλοιπο της ζύμης από το 20 ίσο με το bezeye.
Ανοίξτε τα πρώτα 10 βασικά στο μέγεθος της Πλάκας υπηρεσίας και βάλτε το στην κορυφή και βάλτε το ανάμεσα στο βούτυρο ταχίνι mix και κάντε το λίγο από το της
Μπορείς να βάλεις τη ζύμη που έχεις ανοίξει στο πιο σφιχτό δίσκο και να την εξάπλωση ομοιόμορφα και serpistirin το κρεμμύδι που έχεις
Μπορείς να ετοιμάσεις τα υπόλοιπα 10 βασικά με τον ίδιο τρόπο και να τα κλείσεις στα κρεμμύδια.
Για πάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυγό για να φλαπ το αυγό και να το βάλετε στο ψωμάκι και να το σερβίρετε με ένα προ-Θερμαινόμενο 175-βαθμό
Να το χαίρεστε
Θα έλεγα το πιο νόστιμο ντάμπλινγκ που έχω φάει ποτέ :)
Συστατικά:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 1 μικρό καφέ φλιτζάνι υγρό λάδι
- 1 πακέτο σκόνης μάγια
- 1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκια του αλατιού
- 4 νερό νερό
Για να λάδωνε:
- 200 γρ βούτυρο
- 2 κουταλιά ταχίνι
Για το εσωτερικό:
- 4 ξερά κρεμμύδια
- 1 τσαμπιά μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι, μαύρο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για πάνω από:
- 1 αυγά
- Σουσάμι.
Προετοιμασία: βάλτε αλεύρι στον βαθύ καβ και βάλτε γάλα, υγρό λάδι, μαγιά, σκόνη ζάχαρη και αλάτι, και βάλτε το στην τσάντα του πάγου και βάλτε τα ζύμη που έχετε ετοιμάσει στην τσάντα του πάγου και
Για το εσωτερικό, μπορείτε να κόψετε το ξερό κρεμμύδι μέσα στο φαγητό, και το λάδι θα να μέχρι να ψηθεί και να προσθέσει αλάτι και
Κόψε τον μαϊντανό για να είναι λεπτός.
Λιώσει το βούτυρο για το διάλειμμα και προσθέστε το δισκίο και μείγμα το.
Ξεχωριστά το υπόλοιπο της ζύμης από το 20 ίσο με το bezeye.
Ανοίξτε τα πρώτα 10 βασικά στο μέγεθος της Πλάκας υπηρεσίας και βάλτε το στην κορυφή και βάλτε το ανάμεσα στο βούτυρο ταχίνι mix και κάντε το λίγο από το της
Μπορείς να βάλεις τη ζύμη που έχεις ανοίξει στο πιο σφιχτό δίσκο και να την εξάπλωση ομοιόμορφα και serpistirin το κρεμμύδι που έχεις
Μπορείς να ετοιμάσεις τα υπόλοιπα 10 βασικά με τον ίδιο τρόπο και να τα κλείσεις στα κρεμμύδια.
Για πάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυγό για να φλαπ το αυγό και να το βάλετε στο ψωμάκι και να το σερβίρετε με ένα προ-Θερμαινόμενο 175-βαθμό
Να το χαίρεστε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου