Pasta & Yemek Tarifleri
SIRA DIŞI BİR PATATESLİ BÖREK
8 KİŞİLİK
Malzemeler
8 KİŞİLİK
Malzemeler
1 kg buğday unu
1 paket instant maya
Tuz
4 su bardağı su
İç harcı için
3 orta boy patates
125 g lor peyniri
3-4 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Derin bir yoğurma kabına buğday unu, maya ve tuzu alın. Üzerine yavaşça suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlenmeye bırakın. İç harcı için haşlayıp kabuklarını soyduğunuz patatesleri ezerek püre haline getirin. İçerisine lor peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Böldüğünüz hamuru elinizde hafif açarak içerisine patatesli harçtan ekleyip hamuru kapatın. Elinizle yuvarlayıp bastırın. Ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
1 paket instant maya
Tuz
4 su bardağı su
İç harcı için
3 orta boy patates
125 g lor peyniri
3-4 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Derin bir yoğurma kabına buğday unu, maya ve tuzu alın. Üzerine yavaşça suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlenmeye bırakın. İç harcı için haşlayıp kabuklarını soyduğunuz patatesleri ezerek püre haline getirin. İçerisine lor peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın. Böldüğünüz hamuru elinizde hafif açarak içerisine patatesli harçtan ekleyip hamuru kapatın. Elinizle yuvarlayıp bastırın. Ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Μια ασυνήθιστη πίτα πατάτας
8 θέσεων
Συστατικά
1 κιλά αλεύρι σίτου
1 εικονικό στιγμιαίο πακέτο
Αλάτι
4 νερό κούπες νερό
Για τα εσωτερικά δίδακτρα
3 μεσαίου μεγέθους πατάτες
125 g για τυρί
3-4 κλαδί μαϊντανό
3-4 κλαδί άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη σφραγίδα πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Να φράι
Ηλιοτρόπιο
Προετοιμασία:
Πάρτε αλεύρι από σιτάρι, μαγιά και αλάτι σε ένα βαθύ μάλαξη. Ο τρόπος που σιγά-Σιγά βάζεις το νερό πάνω του, το αλεύρι στο δρόμο για να πάρεις μια μαλακή σταθερή ζύμη. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 1 ώρες καλύπτοντας το με ένα υγρό ύφασμα. Πουρέ τις πατάτες που φλούδα για το εσωτερικό τσιμεντοκονία σου και πουρέ τις πατάτες που σε. Μείγμα το με τυρί τυρί, λεπτό ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και μπαχαρικά. Κόψτε το μέγεθος της γροθιάς από τη ζύμη. Όταν ανοίγεις τη ζύμη στο χέρι σου, μπορείς να προσθέσεις μια πατάτα και να κλείσεις τη ζύμη. Roll το με το χέρι σου και πάτα το. Φράι το στο ηλιοτρόπιο. Θα πάρεις πολύ λάδι, αν το πάρεις σε χαρτοπετσέτες. Να έχετε μια θερμή υπηρεσία.
8 θέσεων
Συστατικά
1 κιλά αλεύρι σίτου
1 εικονικό στιγμιαίο πακέτο
Αλάτι
4 νερό κούπες νερό
Για τα εσωτερικά δίδακτρα
3 μεσαίου μεγέθους πατάτες
125 g για τυρί
3-4 κλαδί μαϊντανό
3-4 κλαδί άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη σφραγίδα πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Να φράι
Ηλιοτρόπιο
Προετοιμασία:
Πάρτε αλεύρι από σιτάρι, μαγιά και αλάτι σε ένα βαθύ μάλαξη. Ο τρόπος που σιγά-Σιγά βάζεις το νερό πάνω του, το αλεύρι στο δρόμο για να πάρεις μια μαλακή σταθερή ζύμη. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 1 ώρες καλύπτοντας το με ένα υγρό ύφασμα. Πουρέ τις πατάτες που φλούδα για το εσωτερικό τσιμεντοκονία σου και πουρέ τις πατάτες που σε. Μείγμα το με τυρί τυρί, λεπτό ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και μπαχαρικά. Κόψτε το μέγεθος της γροθιάς από τη ζύμη. Όταν ανοίγεις τη ζύμη στο χέρι σου, μπορείς να προσθέσεις μια πατάτα και να κλείσεις τη ζύμη. Roll το με το χέρι σου και πάτα το. Φράι το στο ηλιοτρόπιο. Θα πάρεις πολύ λάδι, αν το πάρεις σε χαρτοπετσέτες. Να έχετε μια θερμή υπηρεσία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου