Το πιο εύκολο «εναλλακτικό» παστίτσιο
Αν μέχρι τώρα ακούγατε «παστίτσιο» και τρέχατε μακριά σκεπτόμενες άπειρες ώρες εργασίας στην κουζίνα, κατσαρόλες, ταψιά, μπολ, μίξερ και άλλα 25 σκεύη μαγειρικής, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Με την συνταγή για παστίτσιο που σας προτείνουμε, όχι μόνο θα ξεμπερδέψετε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αλλά θα είστε, πλέον, ικανές να φτιάχνετε το αγαπημένο φαγη
Αν μέχρι τώρα ακούγατε «παστίτσιο» και τρέχατε μακριά σκεπτόμενες άπειρες ώρες εργασίας στην κουζίνα, κατσαρόλες, ταψιά, μπολ, μίξερ και άλλα 25 σκεύη μαγειρικής, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Με την συνταγή για παστίτσιο που σας προτείνουμε, όχι μόνο θα ξεμπερδέψετε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αλλά θα είστε, πλέον, ικανές να φτιάχνετε το αγαπημένο φαγη
τό χωρίς να χρειάζεται να σας κόβουν ένσημα.
• 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
• 1 λίτρο γάλα
• 2 κούπες νερό
• 2 κούπες γραβιέρα τριμμένη
• 2 κούπες τυρί ρεγκάτο τριμμένο
• 5 αυγά
• αλάτι, πιπέρι
• ¼ της κούπας βούτυρο λιωμένο
• μοσχοκάρυδο
• φρυγανιά τριμμένη
Σε ένα ταψί απλώνετε το βούτυρο, προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Ρίχνετε τα ζυμαρικά άψητα από πάνω.
Ανακατεύετε το γάλα με το νερό τα αυγά και λίγο μοσχοκάρυδο, και τα αδειάζετε στο πυρέξ έτσι ώστε να απλωθούν παντού.
Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζετε με τα τυριά.
Το αφήνετε να ψηθεί για μία ώρα στους 180 με 200 C.
• 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
• 1 λίτρο γάλα
• 2 κούπες νερό
• 2 κούπες γραβιέρα τριμμένη
• 2 κούπες τυρί ρεγκάτο τριμμένο
• 5 αυγά
• αλάτι, πιπέρι
• ¼ της κούπας βούτυρο λιωμένο
• μοσχοκάρυδο
• φρυγανιά τριμμένη
Σε ένα ταψί απλώνετε το βούτυρο, προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Ρίχνετε τα ζυμαρικά άψητα από πάνω.
Ανακατεύετε το γάλα με το νερό τα αυγά και λίγο μοσχοκάρυδο, και τα αδειάζετε στο πυρέξ έτσι ώστε να απλωθούν παντού.
Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζετε με τα τυριά.
Το αφήνετε να ψηθεί για μία ώρα στους 180 με 200 C.
queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου