Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Αγγούρι τουρσί (τουρσί)

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
SALATALIK TURŞUSU (kornişon)
Merhabalar :)
Değerli ablam Cahide Sultanın tarifini deneyerek turşu yaptım.
Verdiğim ölçü 1lt lik kavanoz için kütür kütür turşu yemek istiyorsanız mutlaka deneyin derim :)
Malzemeler:
-400-500 gr kornişon
-1 çay bardağı sirke
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı limon suyu
-5-6 diş sarımsak
-sıcak su
Hazırlanışı:Salatalıkları yıkayıp uzun saplarını kesip kavanoza aralarına ortadan ikiye kesilmiş sarımsak koyarak salatalıkları yerleştirin.
Sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu karıştırıp salatalıkların üzerine döküp kalan kısmı ağzına kadar kaynar su ile doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip 2-3 saat bekletin.
1 hafta serin yerde beklettikten sonra istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)

Αγγούρι τουρσί (τουρσί)

Γεια σου εκει :)
Έφτιαξα πίκλες προσπαθώντας να βρω τη συνταγή για την πολύτιμη αδερφή μου, cahide σουλτάν.
Αν θέλετε να φάτε ένα τραγανό τουρσί τουρσί για ένα 1 lt βάζο του μέτρου που δίνω, θα έλεγα ότι

Συστατικά:
- 400-500 γρ πίκλες
- 1 φλιτζάνια τσαγιού ξύδι
- 2 κουταλάκια του αλατιού
- 1 γλυκό κουτάλι της σκόνης ζάχαρης
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 5-6 δόντια σκόρδο
- ζεστό νερό
Όταν πλένεις το Hazirlanisi:Salataliklari και κόβεις το μακρύ κοτσάνι και βάζεις τα αγγούρια στο βάζο βάζοντας το σκόρδο στο βάζο
Μπορείς να ανακατέψεις ξύδι, αλάτι, ζάχαρη και λεμόνι αλάτι και να το γεμίσεις στα αγγούρια και να το γεμίσεις με βραστό νερό στο στόμα σου και να κλείσεις το στόμα σου και να το γυρίσεις ανάποδα και
Αφού περιμένεις 1 εβδομάδες στο δροσερό μέρος, μπορείς να το ανοίξεις και

Να το χαίρεστε   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις