Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Kadayifli σιμιγδάλι γλυκό

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.


Pasta & Yemek Tarifleri
KADAYIFLI İRMİK TATLISI
Malzemeler:
100 gram tel kadayıf
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

İrmikli krema için:
1 litre süt
6 dolu çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 dolu çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
Süsleme; dilediğiniz şekilde
HAZIRLANIŞI
*Tel kadayıfı ufalıyoruz (3 saat buzlukta bekledikten sonra kolayca ufalayabilirsiniz) ve tencereye alıyoruz. Altını açıyoruz ve tahta kaşıkla karıştırarak hafif kavuruyoruz. Şekeri ve az sıvı yağ döküyoruz. Biraz daha karıştırdıktan sonra tereyağını ekliyoruz. Cevizi ince çekip içine ekliyoruz. Kadayıfların rengi kızarınca tarçını da ekliyoruz ve karıştırıp altını kapatıyoruz.
*Kreması için sütü tencereye döküyoruz. İrmiği, vanilyayı, toz şekeri, nişastayı da ilave ediyoruz. Ocağın altını yakıyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Hindistan cevizini ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
*Kavurduğumuz kadayıfın yarısını kalıbın tabanına yayıyoruz. Pişirdiğimiz kremayı da kalıba döküyoruz. Kalan kadayıfı üzerine dökerek tahta kaşıkla düzeltiyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Dolaba girecek soğukluğa geldiğinde dolapta soğutuyoruz. Soğuyunca kalıbından servis tabağına çeviriyoruz ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun...

Kadayifli σιμιγδάλι γλυκό

Συστατικά:
100 γραμμάρια καλώδιο qatayef
1 φλιτζάνια τσαγιού σκόνη ζάχαρης
2 κουταλιά βούτυρο
1 γλυκό κουτάλι της κανέλας
1 νερό νερό λεπτό καρύδι καρύδι

Για την κρέμα του σιμιγδάλι:
1 λίτρα γάλακτος
6 γεμάτο κουταλιά σιμιγδάλι
1 νερό κούπες ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλιά άμυλο
1 πακέτα βανίλια
1 νερό κούπες καρύδα

Στολίζουμε · ο τρόπος που επιθυμείς

Προετοιμασία

* Είμαστε ufaliyoruz σε καλώδιο στρώματα (αφού περιμένουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, μπορείτε εύκολα να ufalayabilirsiniz) και να το πάρετε ανοίγουμε το χρυσό και το ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Βάζουμε ζάχαρη και λίγο υγρό λάδι. Μετά από λίγο ακόμα, προσθέτουμε το βούτυρο. Θα τραβήξουμε το καρύδι και θα το προσθέσουμε. Προσθέτουμε το χρώμα του kadayiflarin στο κόκκινο και το ανακατεύουμε και κλείσουμε το χρυσό.

Ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα για την κρέμα. Προσθέτουμε επίσης το irmigi, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη, το άμυλο. Θα κάψουμε τον πάτο της κουζίνας και θα αρχίσουμε να μαγειρεύουμε από το με το κυματίζουν καλώδιο. Όταν το ιξώδες αρχίζει να βράζει και να βράζει, θα κλείσουμε το χρυσό. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε την καρύδα.

* θα τα μισά από τα kadayifin στο καλούπι μέχρι τη βάση του το και θα την κρέμα που μαγειρεύουμε. Το φτιάχνουμε με ένα ξύλινο κουτάλι ρίχνοντας το στα υπόλοιπα στρώματα. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει. Είμαστε εντάξει στην ντουλάπα όταν πρόκειται για το κρύο στην ντουλάπα το κάνουμε ένα πιάτο υπηρεσίας από το κρύο, και το σερβίρουμε με τον τρόπο που ευχόμαστε

Να το χαίρεστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις